Pagina’s

kleuren zoeken in de natuur

Kleuren zoeken in de natuur

Het is zó leuk om kinderen wegwijs te maken in de natuur. Je hoeft echt geen volleerde bioloog te zijn om ze wat bij te brengen, dat kan al met een heel eenvoudige activiteit als KLEUREN ZOEKEN IN DE NATUUR. Geschikt voor jonge kinderen (tot ongeveer groep 4), maar ook voor kinderen van bijna 50 jaar 😉

Wat ik mijn dochters liet doen:

Doe een klodder verf in de kuiltjes van een eierdoos. Je kiest de bekende kleuren rood, groen, geel, blauw, paars, oranje, zwart, wit, bruin, grijs.

kleuren zoeken in de natuur

Daarna ga je op pad met je kind en doos. Laat ze los in een bos of een leuk stuk groen in je wijk of dorp en laat je kinderen zoeken naar bloemen, takjes, bessen of halmen die horen bij de kleuren in hun eierdoos.

Het is een gezellige, eenvoudige manier om kinderen naar details in de natuur te laten kijken. Is goed voor hun creativiteit enzo. Wijs je kind eens op de verschillen tussen bloemknoppen; grote bloemknoppen of tere knoppen? Zitten de bessen aan een tros of niet. Welk blad is harig en welke glad. De naam van het bloemetje of de bes is niet het belangrijkste, maar het kunnen observeren is veel belangrijker.

kleuren zoeken in de natuur

Mocht je nog bijpassende boekinspiratie zoeken (en natuurlijk wil je dat, want daarvoor kom je bij Ogma!), dan vind je vast het boek Kleuren in de natuur heel erg leuk. Ik wel in ieder geval. Het is een prentenboek met op elke dubbele bladzijde tekeningen uit de natuur in een bepaalde kleur.

Simpel vertier, maar groot plezier!

Opgegroeid met de boeken van W.G. van de Hulst en heeft daar nog steeds een zwak voor. Keek vroeger graag naar Murder, She Wrote en wenste heimelijk dat zij Jessica Fletcher was. Kwam er ooit aardig dicht in de buurt, toen ze logeerde in het huis uit de serie, wat haar vervolgens inspireerde om zelf een moord mysterie te schrijven. Werkt er aan om dat manuscript als boek uitgegeven te krijgen. Leest, schrijft, mediteert en kijkt naar de stand van de maan om zichzelf beter te begrijpen en te duiden en hopelijk wat wijsheid over te brengen naar anderen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren