Pagina’s

  • Home
  • Boekige zaken
  • Januari: over The Midnight Library, de beste serie van het jaar en cosy crime
De boeken van januari

Januari: over The Midnight Library, de beste serie van het jaar en cosy crime

Boeken lezen is goed voor je, vooral nu! Het is ontspannend, je leert ervan, en voor mij is het bijna als mediteren; mijn hoofd leegmaken en alles om mij heen vergeten. Allemaal dingen waar ik nu extra blij van word. Ondanks dat er ook thuis gewerkt en gestudeerd moet worden, bleef er nog genoeg tijd over om een flink aantal pagina’s te verslinden. Ja er liggen maar zeven stuks op de stapel, maar die Tombland alleen al was dik 800 bladzijden joh!

Laat ik het maar meteen over Tombland en C.J. Samson hebben

Als ik van iemand fan ben geworden in 2020 dan is het C.J. Sansom wel. Potverdikke wat is de serie over de 16e eeuwse advocaat Matthew Shardlake fantastisch. En elk boek leek wel spannender te worden, met als climax het enorme Tombland over de rebellen bij Norwich. Hoewel de boeken er ook nog eens prachtig uitzien en in je boekenkast een echte eye catcher zijn, leest zo’n dikke pil niet bepaald comfortabel in bed. Op de bank ook niet trouwens. In dit geval raad ik ze dus digitaal aan.

Ik mis musea

Dat we niet naar musea kunnen vind ik op zijn zachtst gezegd stom. Maar gelukkig geeft dat dan ook weer iets om naartoe te leven, een expositie over Frida Kahlo in het Drents Museum bijvoorbeeld, daar kunnen we ons dan ook uitgebreid op voorbereiden. Het is altijd fijn grasduinen door de kunstboeken van Taschen, (we hebben er op zolder een kast vol mee staan) en dat doen we op het moment regelmatig. Dit keer was Frida aan de beurt en we kunnen nu niet wachten tot najaar 2021!

De boeken van januari
Van een fijne detective word toch iedereen blij?

Nou ik tenminste wel! Alexander McCall Smith staat sowieso garant voor gezelligheid en het nieuwste deel in de Mitford Murder serie is ook weer heerlijk. Waarom we zo dol zijn op McCall Smith lees je hier (klikklikklik) en over Jessica Fellowes en de Mitford dames schreef ik ook al eerder.

The Midnight Library

Zelfmoord en spijt, zomaar een tweetal thema’s waar je behoorlijk verdrietig van kunt worden. In The Midnight Libary gaat het over al die gemiste kansen in je leven, de keuzes die je hebt gemaakt maar waar je spijt van hebt. Na haar zelfverkozen einde krijgt Nora de kans om te ervaren hoe haar leven zou zijn geweest als zij andere keuzes had gemaakt. Bij welke beslissing zou zij wel gelukkig zijn geworden? Best een heftig verhaal, maar ook een heel erg Matt Haig verhaal; vol hoop en eigenlijk best een feelgood einde. Lees je liever in het Nederlands? Inside information van de uitgever: 15 april ligt de vertaling in de winkel. Rennen naar de boekwinkel in april, die dan vast weer open is!!!

Oké, blijkbaar word ik dus blij van moord en doodslag, grimmige historische verhalen, melancholische feelgood (bestaat dat?) en levensverhalen vol tegenslagen en kunst. Trek zelf de nodige psychologische conclusies maar 😉

Van welke boeken vrolijk jij helemaal op?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren