Pagina’s

Welkom in de wereld wondertje

Welkom in de wereld wondertje

Hallo Lena, leuk je te ontmoeten! Allereerst van harte gefeliciteerd met je debuut Welkom in de wereld, wondertje. Wil je iets over jezelf vertellen?

Dank je wel! Ik ben geboren en getogen in Oekraïne en op mijn 25ste verhuisd naar Nederland. Hier heb ik gewerkt en verder gestudeerd. Tien jaar geleden heb ik mijn eigen bedrijf Severena opgericht in advies, coaching, mediation en training. In het begin was ik gericht op het voorkomen of verkorten van ziekteverzuim en arbeidsconflicten uit de wereld helpen. Later heb ik mijn grenzen verlegd en tegenwoordig doe ik meer… Veel meer!  

Al mijn hele leven ben ik in mensen geïnteresseerd geweest. Het is fascinerend hoe wij de wereld verkennen en op basis daarvan ons leven inrichten. Terwijl het alleen een klein deel van ons is en als wij willen kunnen wij dat aanpassen, verruimen, nieuwe dingen leren en anders naar onze ideeën kijken. Wij leren heel snel wat goed en wat slecht is, maar weinig mensen zijn geïnteresseerd in wat wij er zelf van weten. Later worden wij geconfronteerd met wat  vroeger de waarheid voor je was, omdat je ouders of opvoeders dat aan je hebben verteld. Maar dit lijkt niet altijd jouw  waarheid te zijn. Hierdoor komen wij op onze nieuwe “ontdekkingsreis” van wie zijn wij en wat wij zelf willen met ons leven.

Hier ondersteun ik mensen in. Het is hun reis en ik ben er alleen om nieuwe deuren voor hen open te slaan. En dat kunnen mensen in een groepstraining doen of in een een-op-een traject. Volgens een vast belopen weg of op een speciaal voor jou opgesteld idee. Het is jouw reis en jij bepaalt!  

Vertel eens over je boek. Waar gaat het over? En waar kunnen we het kopen?

Het boek heet Welkom in de wereld, wondertje! en het boek is een wondertje op zich! Ik liep al een tijd met het idee om een kinderboek te schrijven en soms kwamen eerste zinnen, maar het was nog geen tijd ervoor. En ineens wist ik het! Ik ging zitten en typen en toen was de eerste versie tot leven gekomen. Na een paar correcties is mijn boek bij een illustrator terecht gekomen. Hij was zo verliefd erop geworden dat hij al bij het lezen de plaatjes al voor zich zag en zei: “Ik doe het!” Toen ik de eerste schetsen zag, was het net alsof het verhaal speciaal voor deze illustraties gemaakt was. Zo hebben wij dit boek samen uitgebracht. 

Het boek gaat over het geheim dat aan niemand van ons is verteld. Dat wij welkom in deze wereld zijn en dat iedereen op zijn of haar eigen manier een wonder is. Meestal wordt aan je verteld dat je goed en lief moet zijn, dat je je goed moet gedragen, dat jij “normaal” en zo als iedereen moet zijn. En ja, jij bent welkom bij je ouders, je familie, maar al die grote wereld met mensen is heel groot en heel vreemd voor jou. En jij moet ermee omgaan, maar niemand vertelt jou hoe je dat moet doen. Waar haal je je krachten uit als mama en papa er niet bij zijn?.

Terwijl wij een heel grote bron van energie en ondersteuning hebben – onze grote planeet met al haar bergen en oceanen, met dieren en vogels, bomen en bloemen, de zon en het water… En wat als alles op die planeet voor ons is en altijd bereid is om er voor ons te zijn en ons in iedere situatie te ondersteunen? Wat als zij ons altijd als een wondertje zien? Wat als zij ons bewonderen net als een kind zijn eerste sneeuwvlokje, bloem, zee of zandkorreltjes aan het bewonderen is?

Wat als wij daadwerkelijk “wondertjes” zijn? Wat ik heel bijzonder vind, dat als volwassenen het boekje aan kleintjes voorlezen, ze heel vaak zeggen: : “Net alsof het boekje voor mij is geschreven en wat jammer dat toen ik een kind was, zo’n boek niet heb gehad. Mijn leven zou helemaal anders zijn geworden… En ik ben heel blij dat mijn kind dat boek wel heeft!” Dan val ik in duizend stukjes van ontroering. Ik ben blij met resultaat en ik weet dat het pas het begin is.

Het boek is te verkrijgen bij alle boekwinkels in Nederland en Vlaanderen die bij Centrale Boekenhuis aangesloten zijn en als ze dat niet op voorraad hebben dan kunnen ze dat bestellen. Ook alle on-line boekwinkels waaronder bol.com hebben het boek. Ook kun je het boek in het Russisch of in het Engels als POD-editie krijgen. Hiervoor kan je het beste contact met mij op te nemen. Dat kan op: severena@hotmail.nl of M: +31616852002

Ik heb Welkom in de wereld, wondertje samen met het dochtertje van een vriendin gelezen. Zij is twee. We vonden de tekeningen allebei prachtig! Vooral de dieren vond ze helemaal geweldig, ze ging er helemaal in op. Ze kon er echt geen genoeg van krijgen. Je hebt het boek niet alleen geschreven, maar ook geïllustreerd, toch?
Welkom in de wereld wondertje

Nee… Zoals ik al verteld had, heeft een superleuke Oekraïense illustrator – Oleg Vasyanovych de illustraties gemaakt. Ik kan zelf het boek uren doorbladeren en zie steeds nieuwe details. De meeste mensen vinden dieren aangenamer dan mensen omdat dieren niet oordelen. Ze zijn zoals ze zijn en ze ervaren jou zoals je bent. Zij lachen jou niet uit omdat je andere haarkleur hebt of iets niet kan of nog niet geleerd hebt. Dieren doen waar ze sterk in zijn. Ik heb nog geen enkele vis gezien die bomen ging beklimmen. Terwijl mensen continu met zichzelf aan het vechten zijn. En dat niet omdat ze beter willen zijn dan ze gisteren waren, maar omdat ze even goed of beter willen zijn dan iemand anders…

De illustraties en het verhaal van het boek zijn een uitnodiging voor jou en je kind. Om meer zichzelf te zijn en op zichzelf te vertrouwen. Iedereen van ons heeft krachten, talenten en kwaliteiten die bijzonder zijn en die alleen jij in je hebt. Jij kan jouw kwaliteiten samenvoegen met kwaliteiten van anderen en samen creëren jullie meer en anders. Wat als je weet dat alles op deze planeet of wellicht in de hele universum jou in alles, altijd en overal ondersteunt? Dan ben ik benieuwd met hoeveel plezier kan jij creëren? En wat wordt dan mogelijk, buiten al jouw innerlijke beperkingen of die van buitenaf?

Ik merkte dat de kleine dame de tekst wat minder interessant vond. Ik kreeg het idee dat de tekst voor wat oudere kinderen is. Door de boodschap, welkom op de wereld, vind ik het boek heel erg geschikt als kraamcadeau. Hoe zie jij dit?

Wellicht is het “het wonder” van het boek dat het zo multidimensionaal is dat je er vele kanten mee op kan. Het is geweldig als een kraamcadeau omdat als moeder dat leest – dan krijgt het kindje al de energie mee en voelt zich meteen welkom in de wereld. Als je het boek aan kleine kinderen voorleest, dan  kijken ze wellicht  meer naar plaatjes, maar op het moment dat ze een of andere ondersteuning nodig hebben, weten ze precies in hun achterhoofd wat en hoe ze het doen moeten en waar ze moeten  zijn. Als een wat groter kind zich niet welkom voelt in deze wereld, kan het boekje ook een prachtig cadeau zijn. In het verhaal ontdekt hij dat er meer in de wereld is waar hij gebruik van kan maken.

Ook heb ik gehoord dat tieners helemaal weg van het boekje zijn. Ze beginnen de wereld op nieuwe – eigen manier te ontdekken en vinden het fijn om te weten dat ondanks alles ze nog steeds welkom zijn! Verder heb ik ook een paar reacties van volwassen dames gekregen. Zij hebben het boek voor hun vrienden of vriendinnen gekocht als hart onder de riem bij scheiding, verlies van een dierbare of langdurige ziekte. Wat waren ze daar blij mee! Om  voor het eerst een wondertje genoemd te worden. Om te voelen dat ze welkom in de wereld zijn ondanks alles wat hen overkomen was. Om een onuitputtelijke bron van kracht en energie aangereikt te hebben gekregen.

Ik had het niet verwacht, maar zo is het uitgekomen. Ik ben heel blij met het resultaat en als ik met mijn boek tenminste 1 wondertje kan welkom heten en hem of haar ruimte geven om te zijn, dan ben ik succesvol!  

Wat ik heel bijzonder vond: ik sprak een bekende van me, zo rond de tijd dat jouw boek bij mij op de mat viel.  We spraken over wensen en dromen en dat je die moet uitspreken. Of eigenlijk moet vragen wat je nodig hebt. Aan het universum, zeg maar. Als ik Welkom in de wereld, wondertje goed lees, zeg jij hetzelfde. De aarde met alles wat erop aanwezig is, zal voor het kleine wondertje zorgen. Dat vind ik een erg mooi gegeven. Klopt dat?

Helemaal! Heel vaak wordt ons verteld dat je keihard moet werken om iets te krijgen. En pas als je genoeg geld hebt, kan jij het hebben. Maar is het waar? Hoe vaak hebben wij dingen gekregen die wij leuk vonden, gewoon zonder geld ervoor te betalen? Hoe vaak wilden wij ergens zijn, ergens naartoe en alleen door dat te wensen wordt alles op de wereld zo “in elkaar gezet” dat wij over een tijdje daar naartoe gaan? Vaak merken wij dat niet eens, dat iemand aan ons iets geeft… Wij merken niet dat wij dat ooit hebben gevraagd… Het is te gewoon geworden. Wij hebben aangeleerd dat wij heel veel moeten doen, maar niemand heeft aan ons verteld dat wij een geweldig persoon ZIJN gewoon door te ZIJN.

Mensen komen bij jou op bezoek, niet omdat je lekkere thee voor hen zet of je bank lekker zit of je tv groter of kleiner is. Ze komen omdat ze bij jou willen zijn. En een kopje lekkere thee, wordt nog lekkerder door jullie samenzijn. Er ontstaat een energie van meer. Dat is een beetje een bijzondere materie, maar ik geef het aan en ik hoop dat het inzichten geeft. Hoe vaak zijn wij bij mensen geweest en daar “werd je gezien”, je mocht zijn wie je bent en je voelde die ruimte met al je lijf? En hoe vaak ben je bij mensen geweest waar je op alles moest letten, wat zeggen en wat niet, wat nemen en wat niet? Waarschijnlijk werd je bij zulke mensen energetisch heel dun sprietje of een klein kruimeltje en wilde je zo snel mogelijk deze mensen verlaten, zelfs als dat je familie of vrienden waren.

Hetzelfde gebeurt met onze wensen… Soms wensen wij iets en komt het vanzelf naar ons toe. Alles valt op zijn plek, op de juiste moment en financieel klopt het ook. En dan heb je het of krijg je het of kan je een stap vooruit om verder aan je droom te werken. Vaak beginnen wij die energie van verandering, van onze wens voelen. Maar dan komt ons slimme hoofd erdoorheen en begint te verzinnen: “Dat het toch niet lukt, dat het te veel geld kost en jij hebt dat geld niet, dus welke dromen, welke wensen?” Of jij wil iets doen, maar je hoofd weet het al dat jij geen tijd ervoor hebt, en het wellicht nog niet kan of geen ruimte ervoor hebt en je werk is er ook… Jij gaat toch al die veiligheidsmarges niet op spel zetten? En meestal voel je hoe jij jezelf kleiner maakt, de energie van je wens of je droom kleiner maakt en soms helemaal stil zet of vernietigt.

Alleen, alles wat je kleiner hebt gemaakt of vernietigd, kan je altijd weer tot leven brengen. De energie van jou, van jouw wensen en dromen die moet altijd stromen! Dan weet je misschien niet hoe en wanneer en op welke manier, maar jouw wensen en dromen zullen op precies de juiste manier en op het juiste moment voor jou uitkomen. Blijf alleen er niet op wachten! Maak nieuwe wensen en droom groter… nog groter! Het  universum is heel blij als wij dromen en meer wensen… vooral iets wat er nog niet bestaat! En het wil heel graag en heel veel voor ons doen om ons blij en gelukkig te zien!  

Heb je al plannen voor een volgend boek? En wil je die met ons delen?

Ja, zeker! Ik ben op dit moment met 2 boeken bezig. Een voor grote mensen over een meisje die 7 jaar is en op een ochtend word ze wakker in dezelfde wereld, die nooit meer dezelfde zou zijn. De kernreactor in Tsjernobyl is ontploft en haar leven wordt op zijn kop gezet. Zij moet haar huis verlaten, haar gewone leven achterlaten, haar wortels kwijtraken en hoe het verhaal zich verder ontwikkeld kunnen jullie binnenkort lezen in het boek of een e-boek Het meisje zonder wortels…

En voor kleine lezer ben ik nu bezig met een boek Als de aarde ziek wordt… Het boek heb ik geschreven nog voor de corona uitbraak en wij zijn zo druk bezig met alles wat het virus ons mensen aangedaan heeft, maar er zijn niet veel mensen die stil staan bij wat gebeurt als onze planeet ziek wordt.

Voor mensen die meer over mijn ideeën, over veranderen met plezier, over creëren buiten begrenzingen van deze realiteit, ontdekken van zichzelf en mogelijkheden van deze wereld meer willen weten, ben ik mijn al in het Russisch uitgegeven boeken aan het vertalen en wellicht gaan ze ook binnenkort als e-boek verschijnen. En wat is er nog meer mogelijk waar ik nooit eraan gedacht heb?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren