Pagina’s

Astrid Habraken met de cover van Verdwaald in Tirol

De volgende stap

En dan is het ineens zo ver – mijn boek is verschenen. Een maand voor de geplande datum, wat betekent dat ik inmiddels al ruim een maand kan genieten van lezersreacties. Iedere bestelling die bij mij persoonlijk binnenkomt, ontvang ik met gejuich. En signeer ik en pak ik met liefde in. Iedere ochtend kijk ik naar de verkopen via de online webwinkels en het centraal boekhuis. Want ja: Verdwaald in Tirol is overal te krijgen, ook bij de boekwinkel om de hoek.

Maar hoe enthousiast ik nog steeds ben bij ieder boek dat naar een nog onbekende lezer gaat, ik merk ook dat het tijd is voor een volgende stap. Er is een kriebel ontstaan. Een schrijfkriebel.

Manuscript 1.0

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat versie 1 van mijn manuscript klaar was. Sindsdien heb ik herschreven, reacties verwerkt, overwogen om mijn verhaal helemaal om te schrijven naar de derde persoon, dat toch maar niet gedaan na veel proberen en af en toe een scene bijgeschreven. Daarnaast heb ik ook een heleboel blogs geschreven en ben ik onverwacht goed geworden in het maken van filmpjes. Maar echt een dag lekker schrijven? Dat heb ik al even niet meer gedaan. En weet je? Dat mis ik inmiddels! Tijd om weer lekker te gaan schrijven dus, tijd voor de volgende stap.

Deel 2?

Maar hoe gaat die stap er uit zien? Als je mijn blog hebt gevolgd, of misschien mijn berichten op Facebook of Instagram, dan heb je het al gezien. De meest gestelde vraag van mijn lezers is of er een deel 2 komt. Een vervolg van Verdwaald in Tirol. Iets als Geland in Tirol, of misschien wel Gevlucht uit Tirol, wie zal het zeggen! Tineke vroeg in haar review ook of er een kookboek komt naar aanleiding van het boek. Ik moest er wel even over nadenken. Want voor mij was het verhaal rond. En alleen maar schrijven voor de lezers – dat zag ik niet zitten. Maar met wat nadenken en brainstormen en opmerkingen in reviews heb ik een mooie verhaalboog bedacht. Nog niet helemaal uitgewerkt, maar dat komt wel.

Of toch eerst een ander boek?

Er broeit nog wat in mijn hoofd. Een boek dat ik ook al jaren wil schrijven, maar waar ik nooit de ideale vorm voor kon vinden. Ook daar heb ik inmiddels meer ideeën over. Het zou heel wat anders zijn, maar dat is juist ook wat het leuk maakt. Alleen: in deze hele coronaquarantaine merk ik dat nieuwe dingen nu soms ook lastig zijn. Dus of het eerst deel 2 wordt, of toch dat andere boek? De tijd zal het ons leren. Ik hoop in ieder geval dat je mij wil blijven volgen – hier op Ogma of natuurlijk via mijn eigen website.

groeten van Astrid

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren