Pagina’s

niets verspillen doe je zo

Niets verspillen doe je zo

Ook bij Ogma doen we ons best voor een duurzamer leven. Als we dan een handig boek ontdekken over dit onderwerp, zijn wij niet de beroerdste om dit met jullie te delen. Raak jij ook wel eens het spoor bijster in al die duurzame, afvalvrije, plasticloze, waste-free, rechtsdraaiende, bio-dynamische, onbespoten groene adviezen?

Nou. Wij wel.

Niets verspillen doe je zo! is een boek voor mensen met goede groene intenties. Als je op zoek bent naar praktische tips, dan staat dit boek er vol mee. Maar liefst 200 pagina’s vol goede tips! Het is de meest complete bundeling met doe-het-zelf adviezen die ik tot nu toe ben tegen gekomen.

Wat kun je verwachten:

Een uitleg van de methode.

Stap 1 Verminderen en vereenvoudigen.
Stap 2 Dit kun je zelf doen (zelfvoorzienend, zelf koken, zelf maken)
Stap 3 Dit kan anders (huren, delen, ruilen)
Stap 4 Behouden (opruimen, onderhouden)
Stap 5 Hergebruiken
Stap 6 Weggeven
Stap 7 Recyclen.

Daarna volgen de hoofdstukken wonen, koken, tuinieren, kleding, persoonlijke verzorging, langzaamaan (vervoer) en tot slot een beknopt schematisch programma voor zowel beginners als voor gevorderden.

niets verspillen doe je zo

Vrijwel alles komt aan bod. Van tips over besparen op energie en water, tot adviezen voor het op orde houden van je bureau en paperassen. Van het kweken van groente, tot wasbaar maandverband. Bij heel veel tips staat genoemd wat de geschatte kosten zijn en wat de geschatte besparing is t.o.v. kant-en-klaar.

Ook doorgewinterde duurzame doeners zullen dit boek waarderen. Iedereen heeft tenslotte op zijn tijd een reminder nodig van wat er ook al weer mogelijk was. Vooral op momenten dat je denkt dat je alles al weet, alles al geprobeerd hebt en de grens wel bereikt is. Ik vind het een aanrader en overweeg om een exemplaar voor mijzelf aan te schaffen.

niets verspillen doe je zo
Complimenten

Nog even een compliment naar de vertaler en/of uitgever; het betreft een van oorsprong Frans boek, maar alles is vertaald naar de Nederlandse markt. Niet alleen de tekst, maar ook de tips zelf. Dat betekent dat wanneer er verwezen wordt naar ingrediënten, deze in Nederland te koop zijn. Zelfs de verwijzingen naar milieuwebsites achterin het boek zijn op de Nederland toegespitst. Je wordt dus niet voor je bouwmaterialen naar de Bricorama of voor je soda naar een hypermarché verwezen.

Niets verspillen werd ons nog nooit zo makkelijk gemaakt.

Opgegroeid met de boeken van W.G. van de Hulst en heeft daar nog steeds een zwak voor. Keek vroeger graag naar Murder, She Wrote en wenste heimelijk dat zij Jessica Fletcher was. Kwam er ooit aardig dicht in de buurt, toen ze logeerde in het huis uit de serie, wat haar vervolgens inspireerde om zelf een moord mysterie te schrijven. Werkt er aan om dat manuscript als boek uitgegeven te krijgen. Leest, schrijft, mediteert en kijkt naar de stand van de maan om zichzelf beter te begrijpen en te duiden en hopelijk wat wijsheid over te brengen naar anderen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren