Pagina’s

Verdwaald in Tirol

De laatste fase van het schrijfproces

In december keek ik terug op de schrijfmomenten van 2019, met het idee dat ik begin januari ook vooruit zou kijken op 2020. Dat ging even mis… Niet omdat er niets is om alvast over te vertellen, maar omdat ik vooral ook met veel andere dingen bezig was. Even ontladen. En dat is soms hard nodig, want met een vol hoofd en een lijf vol stress kan ik niet goed nadenken en ook niet goed schrijven. En dus genoot ik van kerstdagen met de familie en van een tripje naar Wenen met mijn man.

Schrijfkriebels

Op weg naar Wenen begon het wel weer te kriebelen. Te schrijfkriebelen wel te verstaan. We gingen namelijk met de trein; vanaf Den Haag is het bijna twaalf uur treinen naar Wenen. En geloof het of niet: de trein is een van mijn favoriete schrijfplekken. Vooral als ik wat langere stukken met de trein reis. Een favoriet tripje is bijvoorbeeld Den Haag – Eindhoven; de trein is meestal niet zo druk en met ongeveer anderhalf uur te reizen is het een mooie tijd om scenes te schrijven. Maar ook om bijvoorbeeld blogs te schrijven.

Terug naar de reis naar Wenen. Ik had op drie van de vier delen van mijn boek feedback gekregen van een proeflezer en van een eindredacteur. In de trein heb ik die voor een groot deel kunnen verwerken en ook nieuwe scenes geschreven. Heerlijk! En nodig – want in november stelde ik samen met mijn tekstredacteur de datum vast waarop zij aan de slag zou gaan met de laatste correctieronde. En die datum naderde snel – 27 januari.

Verdwaald in Tirol
Dé datum!

En toen ik eenmaal het gevoel had ‘die datum ga ik halen’ werd het ook tijd voor een andere spannende, maar ook super leuke stap: het bekend maken van de datum waarop iedereen die dat wil mijn boek kan gaan bestellen en gaan lezen. En dat is 8 mei 2020! Het boek verschijnt bij mijn eigen uitgeverij, Queesten Boekproducties. Meer daarover lees je later. Ook over hoe je het boek vooraf kunt bestellen en zelfs: hoe je bij de boekpresentatie kunt zijn.

groetjes van Astrid

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren