Pagina’s

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog

ZOEK BESCHUTTING
ZOEK WATER
MAAK VUUR
NEEM WRAAK

Dit verhaal kent 2 beginpunten. Een daarvan is op een landingsbaan in Alaska. Het andere is aan de oever van een meer, waar de regen als mist op me neerdaalt, terwijl de houten resten van de blokhut nog nasmeulen. Ik zal je beide versies vertellen: wat er gebeurde voordat mijn vader stierf en wat er daarna gebeurde. En wanneer ik daarmee klaar ben, of te zwak ben om nog door te schrijven, dan zal ik dit notitieboek achterlaten op de plek waar de hut heeft gestaan. Mocht iemand ons, of mij, ooit komen zoeken. Wie weet vinden ze dan mijn verhaal. Dus als jij dit leest, ben ik waarschijnlijk dood.

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog is het debuut van Kate Alice Marshall en wat een debuut! Het is spannend en goed geschreven. Hoofdpersonage Jess is een stoere en interessante meid. Uitgeverij Karakter geeft aan dat
Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog een Young Adult boek is. Veel YA boeken zijn in dezelfde trand geschreven. Niet dit YA boek! Ik vond het zo spannend dat ik niet kon wachten om het uit te lezen – ik moest en zou weten hoe het afliep. Dus ik heb gespiekt. Sorry lieve mensen. Niet dat ik ga zeggen hoe het afloopt natuurlijk. Nope. ?

Aan de over van het meer

Voor mij begint het verhaal niet op die landingsbaan in Alaska, of aan de oever van het meer, zoals op de achterflap staat. Nee, voor mij begint het verhaal van Jess met het auto-ongeluk waar bij haar moeder overlijdt. Jess overleeft, maar raakt wel ernstig gewond. Ze kan haar been niet goed meer gebruiken, ze loopt mank. Het is nog maar de vraag of dat ooit goedkomt. Omdat haar moeder nu dood is, moet Jess bij haar vader in Alaska gaan wonen. Hun relatie is niet bepaald goed, ze hebben elkaar al ruim 10 jaar niet meer gezien of gesproken.

Off the grid

Haar vader blijkt echter niet in Alaska te wonen, maar ergens in een bos in Canada, ver weg van de bewoonde wereld, samen met zijn hond Bo. Hij leeft ‘off the grid’, dus zonder elektriciteit, stromend water of gas. En geen wifi. ? Zijn eten haalt hij uit het bos, oftewel hij schiet zijn vlees zelf. Hout voor de kachel hakt hij zelf en waar hij zich wast? Waarschijnlijk in een meertje. Hij is daar helemaal alleen, een vriend komt hem een paar keer per jaar voorraden brengen, met een vliegtuigje. Verder ziet hij nooit iemand. Jess, een Amerikaanse tiener met een mobiele telefoon, wifi en Netflix ziet het dus niet bepaald zitten om bij haar vader te wonen. Niet alleen om het gebrek aan zo ongeveer alles, maar ook omdat ze haar vader haar in de steek had gelaten toen ze 4 was.

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog moet je lezen!

Helaas krijgen ze niet veel tijd om elkaar beter te leren kennen; haar vader wordt vermoord en de daders branden ook zijn blokhut af. De mannen die haar vader vermoorden, weten niet dat zij ook in dat bos is. Daardoor overleeft ze het, maar daarmee begint ook een eenzame en moeilijke periode voor Jess. Ze moet zorgen dat ze in leven blijft en dat is bepaald niet makkelijk in het onherbergzame Canada. Vooral niet met haar handicap. Als het goed is, komt een vriend van haar vader over een aantal maanden voorraden brengen. Maar hoe overleeft ze een winter, zonder onderdak, zonder eten? Met maar een vriend, haar vaders hond Bo?

Met deze vragen verlaat ik jullie. Want als jullie willen weten hoe het Jess en Bo verder vergaat, dan moeten jullie
Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog. Het enige wat ik nog wil zeggen is dit: dikke vette aanrader!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren