Pagina’s

Mannen met baarden (en vooruit, 1 snor) – een ode

Mannen met baarden (en vooruit, 1 snor) – een ode

Zo rond Valentijnsdag sla ik meestal aan het mijmeren. Mooi idee toch, om de liefde te vieren? Nu vieren wij bij Ogma de boekenliefde meestal zo’n 3 keer per week, maar deze keer wil ik een paar heren in het zonnetje zitten. Mannen met baarden, stel ik me zo voor. En daar houd ik van, van die ruwe bolsters met blanke pit! Ik ben benieuwd of ik jullie kan verrassen met mijn keuze. 🙂

 

Mannen met baarden (en vooruit, 1 snor) – een ode

 

Ove uit ‘A man called Ove’

Ik leg de lat meteen hoog. Ove mag dan een zeur lijken, maar als je hem eenmaal kent en hij kent jou, dan gaat hij voor je door het vuur. Wie wil nou niet zo’n man? Een man die zichzelf kent en weet dat jij het enige bent dat kleur toevoegt aan zijn leven. Prachtig toch? Een man die het hele huis voor je verbouwt, alleen omdat jij dat wil. En die ook nog eens foute buurmannen elkaar timmert. Ik heb ‘m het eerste gezien, dat je het even weet!

Alexander uit ‘Graaf in Moskou’

Bijna te goed om waar te zijn, deze graaf. Altijd voorkomend en beleefd, onberispelijke manieren. Ik ga er gewoon netjes van schrijven. Gaat als een baas met tegenslag om. Zorgt goed voor degenen die hij liefheeft. Zit best goed in de slappe was, verblijft altijd in een hotel, helaas wel zonder roomservice. Heeft een tweede huisje op het Russische platteland. Hij moet wel een baard hebben. Vast! Ik zwijmel nog even door.

Bill Bryson

Op het eerste gezicht is Bill Bryson misschien niet woest aantrekkelijk, maar geef hem een paar bladzijden de tijd en je bent om. Bill Bryson is een wandelend vat met feiten. Hij weet echt alles. Ook heeft hij gevoel voor humor en nog belangrijker: zelfspot. En, ook altijd prettig: hij is het bijna altijd met me eens! Houd ik van. Hoe ik dat weet? Bill en ik waren allebei in Australië (helaas niet samen) en ons vielen precies dezelfde dingen op. En als ik daar dan een mening over had, dan had hij dat opgeschreven. Man naar mijn hart. <3

Midas Dekkers

Nou dacht ik altijd dat Midas Dekkers nogal een brombeer was, zo eentje die hongerig en sacherijnig uit z’n winterslaap komt. Mispoes! Dat is helemaal niet zo. Midas Dekkers weet gewoon heel veel over dieren en vindt daar wat van. Die komt dan niet altijd met de gangbare mening overeen, maar dat is best weleens verfrissend. Houd jij van dieren en recalcitrante mannen? Dan moet je zeker Midas Dekkers lezen. Een klein nadeel: hij heeft geen baard, alleen een snor. Vooruit dan maar. Het is ‘m vergeven.

Ken jij nog mannen met baarden die ik beslist moet lezen? Laat het me weten!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

  • monique

    13 februari 2019 at 08:38

    Oh, zeker, goede keuze! Met graaf Alexander zou ik ook wel eens een beschuitje willen eten. Of hij een baard heeft weet ik niet, maar wel een snor, hoewel hij die halverwege het boek afscheert meen ik. En Midas Dekker ben ik ook grote fan van.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren