Pagina’s

Jaar van het varken

Happy New Year

Happy New Year!! Te laat, denkt u? Of te vroeg, wellicht? Nee hoor, keurig op tijd. Gisteren begon namelijk het Chinese jaar van het Varken. En omdat ik varkens geweldig vind, zo geweldig dat ik al jaren geen vlees meer eet, zet ik ze vandaag in het zonnetje. Boekgewijs, natuurlijk. Want hoe meer mensen weten hoe fantastisch varkens zijn, hoe beter.

 

Jaar van het varken

 

Charlotte’s web – E.B. White

Spin Charlotte en big Wilbur staan ook op Netflix, met een geweldige vertolking van Julia Roberts als Charlotte. Maar het boek is ook heel mooi. Voor wie Charlotte en Wilbur niet kent: ‘Dit is het verhaal van een klein meisje, Fern geheten, dat bevriend was met een biggetje, Wilbur en met Wilburs beste vriendin Charlotte A. Cavactica, een mooie grijze spin, die met Wilbur in een stal woonde. Met behulp van Templeton, de rat die eigenlijk nooit iets deed voor iemand of hij moest er beter van worden en dankzij een goede ingeving van haarzelf, redt Charlotte het leven van Wilbur.’ Oeps, plot verklapt. Maakt niet uit, gewoon lezen.

Filosofie voor de zwijnen – Klaas Rozemond

Non-fictie en dan nog wel filosofie, het is weer eens wat anders. 🙂 Misschien niet heel makkelijk om te lezen, maar wel erg interessant. Klaas Rozemond onderzoekt de volgende vragen in Filosofie voor de zwijnen: Is het beter om een ontevreden mens te zijn dan een tevreden varken? En is het beter om een piekerende denker te zijn dan een losbandig beest? Ik geloof dat ik dan toch liever een tevreden varken ben. Als ik mijn levensdagen bij www.swieneparredies.nl mag slijten, tenminste. Als ik mijn vruchtbare leven lang alleen maar biggen moet werpen en dan in een vrachtwagen naar de slacht wordt gebracht, dan pas ik. O ja, het ging niet om mij, geloof ik. Lezen, dit boek!

Stress! Leidraad voor een beter leven – Karen Wallace & Lydia Monks

Anne deelde dit boek al eens, maar aangezien de gevaren van burn out en stress op de loer blijven liggen, deel ik het ook nog een keer. Omdat het ook een hartstikke leuk boek is! Voor grote en kleine kinderen dus. Moraal van dit verhaal: doe wat bij je past. Daar kunnen we allemaal wel iets mee, toch?

Bofkont, het buitengewone leven van Christopher Hogwood – Sy Montgomery

Iedereen is helemaal wild van tea cup pigs en allerlei andere minivarkentjes. Een miniprobleem – there is no such thing. Minivarkentjes blijven niet mini. De kleine schattige varkentjes die je ziet zijn biggetjes die meestal veel te weinig te eten krijgen om zo lang mogelijk klein en schattig te blijven, ‘big business’ voor de fokkers. Zodra de kleine biggetjes groot en een tikkeltje minder schattig worden, belanden er veel in het asiel of erger nog, vertrekken ze met een enkeltje naar het slachthuis. Maar! Gelukkig gaat dat niet op voor ieder varken. In Bofkont vertelt Sy Montgomery over haar leven met Christopher Hogwood, een leven vol eten, streken en liefde. Een must read voor iedere liefhebber van karbonade en rollade. 🙂

I like me! – Nancy Carlson

In dit superschattige boekje vertelt Nancy Carlson hoe belangrijk het is om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen. Want je bent je eigen beste vriend. Hoe geweldig is dat? Ik bedoel maar. Slimme dieren hoor, die varkens.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren