Pagina’s

Lily en de octopus

Lily en de octopus – Steven Rowley

This is a story about that special someone: the one in whom you trust and confide, and without whom you can’t imagine living. For our narrator, Ted, that someone special happens to be his best friend, Lily – who happens to be a dog. When Lily’s well-being is at risk, Ted will do everything in his power to keep her safe. Lily and the Octopus reminds you how it feels to love fiercely, how difficult it is to let go, and how worthwile it is to fight for what matters.

Op de laatste avond van 2018 begon ik in Lily en de octopus en wat ik al heel lang niet meer deed, ik las het boek in 1 ruk uit. Op zich had ik best eerder naar bed gewild, maar Anne was zo bang voor het vuurwerk dat we allebei geen oog dicht deden. Gelukkig hadden we elkaar en Lily en de octopus. Om 2 uur ’s nachts was het vuurwerk afgelopen (bedankt buurtjes) en sloeg ik het boek dicht. En begon ik aan deze review. Nee hoor, toen volgde ik het goede voorbeeld van Mme Anne en ging ik snurken. ?

 

Lily en de octopus

Liefde en pizza

Lily en de octopus is geen boek over een hond en haar baas. Nee, het is het liefdesverhaal van Ted en Lily. We vinden het met z’n allen misschien een beetje raar om zoveel van een dier te houden, maar Lily en Ted zijn partners. Partners met een vaste monopoly-avond en een vaste filmavond. Partners die precies weten wat de ander op de pizza wil. Alleen kan en moet de ene partner uiteindelijk over het lot van de ander beschikken.

 

De octopus

En zoals in iedere relatie is dat moeilijk. Heel erg moeilijk. Want wanneer zijn we klaar om afscheid te nemen van onze geliefden? We willen onze allerliefsten toch tegen al het onheil en de schurken en draken van deze wereld beschermen? Lees in Lily en de octopus hoe Ted het gevecht aangaat met Lily’s vijand, de octopus. En pak voor de zekerheid van te voren de tissues maar vast.

Een voorbeeld, van waarom ik Lily en Ted zo geweldig vond:

I remember Lily licking the tears from my face. THIS! EYE! RAIN! YOU! MAKE! IS! FANTASTIC! I! LOVE! THE! SALTY! TASTE! YOU! SHOULD! MAKE! THIS! EVERY! DAY!

Smelt. Eigenlijk wilde ik er nog meer geven, maar weet je, je moet dit boek gewoon lezen. En dan hoor ik graag wat je ervan vond. Ik vond het in ieder geval fantastisch.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5c3320c4c6ac3_selected-products” products=”9200000060317889,9200000046089022″ name=”lily and the octopus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren