Pagina’s

non-fictie

Mirjam’s Erin & Eruit Challenge – the 2019 edition

Ruim 100 boeken moesten weg uit mijn kast met ongelezen boeken, dat was de uitdaging voor 2018. Daardoor werd 2018 een jaar met meer minimalisme en meer bewuste aankopen. Het voelde goed, minder ballast!

Want wat moet ik met die duizenden pagina’s met letters als ik er niets mee doe? Zo lang ik ze niet lees, neem ik geen kennis tot me en vind ik ook mijn nieuwe lievelingsboek niet. Zonde! Zonde van het geld dat ik voor het boek betaald heb en zonde van de ruimte die het boek in mijn huis inneemt.

 

Mijn boekenbrei

Terwijl ik me gestaag door mijn boekenberg heen werkte, merkte ik dat sommige boeken heel lang in mijn boekenkast stonden. Langer dan andere boeken. Iedere keer dat ik mijn hand naar zo’n boek uitstrekte, pakte ik toch weer een ander. En de keren dat ik wel een non-fictie boek (want daar gaat het om) pakte, ging het meestal linea recta weer terug de kast in.

En dat terwijl ik al die boeken met veel plezier aangeschaft had! Vreemd toch? Ik vind geschiedenis hartstikke interessant en ik wil heel graag weten hoe ons brein werkt en wie Belle van Zuylen ook alweer is en de vrouwelijke geschiedenis van de wereld, wie wil daar nou niet alles van weten? Nou ja, dat dus. Alleen het lezen, de informatie echt tot me nemen, dat gebeurde dus niet.

 

non fictie

 

Warme chocomel en wijn

Misschien omdat het meestal van die gigantisch dikke pillen zijn? Of omdat ik lezen toch meer associeer met ontspannen. Kop warme chocolademelk met slagroom erbij, of een goed glas wijn… Laten we wel wezen, Dhr. Swaab zal vast enorm leerzaam zijn, maar ontspannen lezen over onze hersenen? Hmm…

Hoog tijd dus om daar iets mee te doen. Een Challenge! Eerst liep ik een paar rondjes door mijn huis en boekenkasten en daaruit kwam deze stapel non-fictie. Allemaal met liefde aangeschaft, allemaal al maanden/jaren genegeerd in mijn boekenkast. Maar daar komt in 2019 een einde aan!

 

Iedere maand een boek

Want dit jaar ga ik iedere maand een non-fictie boek lezen. Oh, wat ga ik slim worden! Eindelijk zal ik kunnen meepraten over het Europa van Geert Mak en de geschiedenis van zo ongeveer alles, met dank aan vriend Bill Bryson. Ik heb er zin in. Nou ja, een beetje. Want eerlijk gezegd vind ik deze stapel nogal intimiderend. Maar goed, dat vond ik van de originele Erin & Eruit Challenge ook. Dus… Here we go!

Oh, ja. Jullie hebben natuurlijk al lang gezien dat dit meer dan 12 boeken zijn. Maar ja, dat was nu eenmaal de oogst. Wish me luck!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

8 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren