Pagina’s

het mooiste van 2018

En wat was nu het beste wat we in 2018 hebben gelezen?

Enig idee hoeveel boeken er dit jaar voorbij zijn gekomen hier op Ogma? Wij eigenlijk ook niet. Maar wat was nu het mooiste van het mooiste? Want dat hoort er wel bij zo aan het einde van het jaar, een terugblik op wat we hebben gelezen en voor jullie het kaf van het koren scheiden. Niet verder vertellen, maar in principe hoef je dus maar één keer in het jaar hier een artikel te komen lezen 😉

Het viel nog niet mee om onze favorieten er uit te halen. Zo bleken we, net zoals in vorige jaren, vaak dezelfde boeken te hebben gelezen en dus ook favorieten te delen. Maar dubbele lijsten, daar doen we niet aan! Dus er werden keiharde keuzes gemaakt. Lees mee en maak aantekeningen.

 

Mirjam haar terugblik op 2018:

Een terugblik op 2018

 

Mijn eerste boek van 2018 en meteen ook een van mijn favorieten! Mocht je A man called Ove van Fredrik Backman nog niet gelezen hebben: schaam je. Je hebt inmiddels zo’n 10 maanden de tijd gehad. Waarom ik Ove zo geweldig vind? Hij liet me lachen, hij liet me huilen en hij ontroerde me. Dat niet alleen: hij is heerlijk cynisch en er komt een fantastische kat in voor. Dus: zet Ove op je ‘te lezen’ lijst voor 2019. Nu.

The travelling cat chronicles – Hiro Arikawa

Een heerlijk, langzaam boek dat gewoon goed geschreven is. Je merkt dat er over iedere zin, ieder woord nagedacht is, er staat nergens een woord te veel. Zonder dat het sentimenteel wordt, leef je mee met Nana en zijn eigenaar. Vooruit, aan het einde wel wat, maar zo terecht en zo mooi!

The silver donkey – Sonya Hartnett

Dit boekje kocht ik voor een ezelmama. Maar ik wist ik al gauw: dit boek blijft in mijn boekenkast. Het verhaal is mooi en aandoenlijk maar de tekeningen… Die maken het boek. Prachtig. Voor mijn vriendin de ezelmama heb ik inmiddels een nieuw exemplaar besteld.

Het gezelschap van leugenaars – Karen Maitland

Dat weekend had ik nergens tijd voor, laat staan voor een boek van ruim 400 pagina’s. En toch kreeg ik ‘Het gezelschap van leugenaars’ uit – sleep is overrated anyway. 😉 Wat een geweldig boek, superspannend, je wordt de hele tijd op het verkeerde been gezet. Ik houd helemaal niet meer van thrillers, maar deze… Fan-tas-tisch.

 

Het mooiste van 2018 volgens Tineke:

best of 2018

 

Inmiddels ligt Falling Angels bij Mirjam en ik hoop dat zij hem net zo mooi vindt als ik. Een boek over nieuwe tijden, veranderingen. En prachtig geschreven.

De slaapster en de spintol

Van De slaapster en de spintol werd iedereen hier in huis blij. Omdat de prinses zichzelf redt in dit verhaal. Neil Gaiman geeft een hele nieuwe wending aan de sprookjes van Sneeuwwitje en Doornroosje, Chris Riddell heeft daar waanzinnig mooie illustraties bij gemaakt waarmee ik alle muren in huis wel zou willen behangen.

Het eeuwige leven

Inmiddels weet ik dat ik níet van alle boeken van Matt Haig houd. Ik las deze maand The Possession of Mr Cave en het was een goed boek, weer vol rake beschrijvingen en observaties zoals ik die van hem gewend ben en waar ik zo van ben gaan houden. Maar het was ook het meest deprimerende boek dat ik dit jaar las, defaitistisch van begin tot eind. Ik wil dus maar zeggen dat ik geen blinde vlek heb wat Matt Haig betreft. Maar hij staat lekker toch weer in mijn top mooi. Want Het eeuwige leven vond ik wel heerlijk.

M-Train

Oh Patti, ik word zo warm van Patti’s woorden. In M-Train dagdroom je met haar mee over literatuur, reizen en katten. Vergeet er niet een lp van mevrouw Smith bij te draaien.

Wat is het mooiste boek dat jij afgelopen jaar hebt gelezen? En welke uit deze lijst spreekt jou het meeste aan? Wij willen het natuurlijk weten 😉

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren