Pagina’s

zinnigs uit december

Zinnigs uit december

En blog vol kerstachtige quotes was misschien wat jullie hadden verwacht bij de december editie van de zinnige rubriek. Maar dat deed ik vorig jaar al (lees het hier terug) en ik las niet alleen maar kerstboeken deze maand, gelukkig! Anders ben je het zat tegen de tijd dat het écht kerst is. Zoals vandaag dus. Dus terwijl jullie nu eindelijk opgedirkt en wel aan de rollade en stoofperen zitten, of bij de boom met een foute cd/trui aan, presenteer ik hierbij de mooiste zinnen die ik in december heb gelezen in boeken die geen (kerst)bal met vandaag te maken hebben. Enjoy!

 

Kitty Peck and the child of ill fortune – Kate Griffins:

Real love is a beast that can’t be tamed or controlled. It’s raw and fierce and savage, and it gives off a heat like a furnace so you can actually feel it on your skin.

 

The Possession of Mr Cave – Matt Haig

Out of our mistakes, out of our pain, arrives everything we love in this world. All that humans create serves solely to lessen the terror or existence. The terror that Beethoven and Keats and Van Gogh and every supreme artist has ever felt, the collected terror of a humanity that stil stumbles around, looking at dark and unthrustworthy shadows rather than true reflections.

 

Foto: Kaboompics

 

Snakehead – Peter May

A sign in the window read, NORMA’S SKIN AND NAILS UPSTAIRS. Margaret had seen the sign often, and always wondered where the rest of Norma was kept.

 

The Guernsey literary potato peel pie society

 

En tot slot was er nog een oud mens heel ouderwets aan het doen in The house at Riverton van Kate Morton

Aside from her marriage, her obituary is the only time a lady’s name should appear in the newspaper.

 

Genieten jullie van wat we elke maand tegen komen aan mooie details in wat we lezen? Kortom; mag de zinnige rubriek in 2019 blijven?

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren