Pagina’s

Tante Ogma

Tante Ogma weet raad! Wat moet ik aan?

Tante Ogma staat deze maand opnieuw een lezer in nood bij. Ze beantwoord opnieuw een vraag van een lezer met een dringende vraag, en doet dat op geheel eigenwijze eigen wijze.

 

Beste mevouw Tante Ogma,

Elke ochtend weer hetzelfde: een kast vol kleren en toch weet ik niet wat ik aan moet trekken. Ik heb inmiddels een workshop ontdek je kledingstijl gedaan en heb een behoorlijk kleuradvies gehad. (Ik ben een gecombineerd zomer-wintertype als u dat wat zegt) Allemaal in de hoop dat dat me zou helpen eens te weten wat ik aan moet doen in de ochtend. Helaas. Weet u iets op boekengebied wat mij zou kunnen helpen?

Besluiteloze groet,

Een modeliefhebber.

 

Tante Ogma

 

Beste Modeliefhebber,

Tsja, dit is een probleem waar ik niet zoveel ervaring mee heb. Persoonlijk heb ik alleen maar dingen in mijn kast hangen die lekker zitten en waar ik me fijn in voel. Elke ochtend pak ik wat vooraan hangt en als ik de was heb gedaan hang ik de schone was weer achteraan. Simpel en je hoeft nooit ergens over na te denken. Dat doe ik liever over boeiender zaken. Maar, beste modeliefhebber, ik besef wel dat het belangrijk is om je goed te voelen en kleren schijnen daar een rol in te kunnen spelen.

Ik heb dus wat onderzoek gedaan en ik kwam hierbij uit bij een artikel van Jolanda en de boeken van Susannah Constantine en Trinny Woodall, zoals bv. Wat moet ik aan? Die heeft in elk geval een toepasselijke titel. Wat ook zou kunnen helpen is je verdiepen in de achtergronden van de moderne mode. Historica Jane Dorner schreef daar in de jaren zeventig van de vorige eeuw een interessant boek over, genaamd Fashion. Misschien doe je zo wat inspiratie op.

 

Wat moet ik aan?

 

Ach, en voor de rest nog een simpele tip: leg gewoon ‘s avonds je kleren voor de volgende dag klaar. Is misschien net zo moeilijk, maar dan hoef je die keuze in elk geval niet meer ‘s ochtends te maken. En wat je ook kiest: doe vooral kleren aan die lekker zitten. Als je mijn leeftijd hebt dan is dat een van de lessen die je geleerd hebt: comfort boven schoonheid, altijd. Want als jij je prettig voelt, zie je er vanzelf beter uit. Zelfs in joggingbroek en dikke trui.

Modieuze groet,

tante Ogma

 

Heb jij nu ook een probleem waar je graag een oplossing in de vorm van boeken op zou willen (en je bent niet bang voor tante Ogma’s ongezouten mening), laat het ons dan weten op contact@ogma.nu

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a68de6e8b202_selected-products” products=”1001004002529162,9200000041273845″ name=”wat moet ik aan?” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Jolanda Lichthart, moeder, echtgenote, schrijfster, docent, lezer. Volgens Harry Mulisch zouden echte schrijvers nooit boeken lezen, en zouden echte lezers nooit een boek kunnen schrijven. Maar Harry Mulisch, Schmarry Schmulisch, ik doe het gewoon beide. Ha!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren