Pagina’s

The amazing book is not on fire

Vakantielezen volgens Maya: The amazing book is not on fire

“Hello reader! In your hands is a book containing a world, a world created by two awkward guys who share their lives on the internet. We are Dan and Phil and we invite you on a journey inside our minds. From the stories of our actual births, to exploring Phil’s teenage diary and all the reasons why Dan’s a fail. Learn how to draw cat whiskers, get advice on how to make video’s and discover which of our dining room chairs represent you emotionally. With everything from what we text each other, to the one time we met one direction and what really happened in Vegas…
THIS IS THE AMAZING BOOK IS NOT ON FIRE”Een Engelstalig boek geschreven door de twee Youtubers Dan Howell en Phil Lester, die je misschien kent onder hun pseudoniemen “DanIsNotOnFire” en “AmazingPhil” of misschien ken je hen van hun gezamelijke Youtube-kanaal waar ze gamen, “DanAndPhilGames“.

The amazing book is not on fire
Internet Guru’s

Voor degene onder ons die hen niet kennen: Dan & Phil zijn twee Britse jongens die sketches maken, filmpjes maken waarin ze vertellen over grappige/bijzondere dingen die hun overkomen zijn, advies geven en meer.  Dit doen ze met een vleugje humor, sarcasme, een vleugje creativiteit en een vleugje herkenbaarheid. Phil heeft onder andere de 7 seconds challenge bedacht en de “Toilet tag”, twee dingen die na zijn creëren nagedaan werden door vele andere youtubers. Ze hebben samen meer dan 10 miljoen volgers op Youtube en worden op het internet beschreven als “internet guru’s”.

In dit boek schrijven ze over hun leven voor Youtube, dingen die ze hebben meegemaakt, laten ze grappige foto’s zien (een kijkje in hun kledingkast) en andere dingen die ze in hun filmpjes doen, maar dan in boekvorm. Dit boek is de tastbare versie van filmpjes maken! Er staan quotes in van Phil is not on fire (Q&A van Dan & Phil, de reden waarom ze zo beroemd zijn geworden), grappige verhalen en heeft een overall leuke sfeer, wat het een perfect vakantieboek maakt (als je van Britse nerdy jongens houdt zoals ik).

Eerst naar Youtube
Wel zou ik je aanraden om eerst hun Youtube-kanalen even te checken voor je het boek in huis haalt! Niet dat je heel veel mist als je het boek gewoon zo leest (kan een hele leuke introductie zijn) maar er staan een paar inside jokes in die je dan beter snapt. Plus: dan heb je meer te doen deze vakantie. Als je ooit uitgelezen bent, that is. Dat betwijfel ik alleen: alleen al op Ogma staan honderden leuke recensies die je kunt lezen (en natuurlijk de gerecenseerde boeken, die kun je ook lezen. Maar hey, dat is maar een kleine life hack!)
The amazing book is not on fire

Zomerse groeten van Maya, die bovenstaande knakkers in het echt heeft mogen ontmoeten tijdens hun recente tour “Interactive Introverts”!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b4c68a686cc2_selected-products” products=”9200000041132272″ name=”dan and phil” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren