Pagina’s

Flavia de Luce

Waarom je alle boeken over Flavia de Luce moet lezen

Flavia de Luce is elf, bijzonder intelligent, heeft haar eigen laboratorium en komt regelmatig in aanraking met moord. Het dorpje Bishops Lacey, waar het landgoed waar zij woont vlak bij ligt, lijkt sprekend op het plaatsje uit Midsummer Murders. Ook al wonen er slechts drie ouwe vrijsters, een gezin en de dorpsgek, vermoorde lichamen hebben ze er in overvloed.

 

Heldin

Flavia werkt het liefst aan allerhande gifmengsels, maar is in deze serie boeken niet de degene waar je bang voor hoeft te zijn. Tenzij je één van haar verwaande zussen bent. Want zeg nou zelf, als jullie de lipstick van je grote zus vol gif konden pompen om haar een puistig lesje te leren, zou je het ook doen. Tot zo ver al genoeg redenen om dol te zijn op Flavia. En dan nog haar naam; Flavia de Luce <3. Ik kan wel blijven jubelen, maar lees gewoon even mee naar wat voorbeelden.

Zo is ze een geweldige feminist:

Flavia de Luce

Ook de mensen waar ze mee samen werkt hebben geweldige inzichten:

“History is like the kitchen sink”, Adam answered. “Everything goes round and round until eventually, sooner or later, most of it goes down the wastepipe. Things are forgotten. Things are mislaid. Things are covered up. Sometimes, it’s simply a matter of neglect.”
Uit: Speaking from among the bones

 

Speaking from among the bones

 

Da’s toch prachtig? Net als dit, over hoe fijn het is om alleen te zijn.

There is genuine joy in being alone in the dark inside your own head with no outside distractions, where you can scramble from ledge to rocky ledge, hallooing happily in a vast, echoing cave; climbing hand over hand from ledge to ledge of facts and memories, picking up old gems and new: examining, comparing, putting them down again and reaching for the next.
Uit: As chimney sweepers come to dust

 

Flavia de Luce

 

Flavia is onweerstaanbaar. Ze is slim, stoer en soms ook heerlijk naïef. Als het lezen even niet wil (of het leven, scheelt tenslotte maar één letter), dan pak ik een boek over Flavia en voilá; alle (lees)zorgen zijn weer verdwenen.

Welk citaat hierboven vind jij het mooist? En kende je Flavia al? Zo niet, zet haar dan meteen op je leeslijst. Doen hoor.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a958d954923e_selected-products” products=”1001004008276787,1001004007645172″ name=”Flavia” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren