Pagina’s

New York shoplog

Mijn New York Shoplog

“Hoeveel boeken heb je eigenlijk gekocht in New York?”, vroeg de boy friend. “5, plus het boek van je tante.” “Goh, voelde als veel meer,” was het antwoord. En inderdaad, al die blaren van het lopen van de ene boekwinkel naar de andere en die rugpijn van het urenlange hangen in de boekhandels en dan maar 5 boeken?? Mij verbaasde het ook een beetje. 🙂

Voordat we naar New York gingen, had ik me goed voorbereid. Ticket en hotel waren geboekt, ik had een geldig paspoort en een visum. Plus, ik had een boeken shopping list. Die lijst werkte dus voor geen meter. Want ik kon geen een boek vinden! Dat schoot niet op. En laten we wel wezen, het is toch veel leuker om spontaan een boek te vinden dat je aanspreekt? De list ging in de trash bin, die komt wel een andere keer. Hey, ben ik niet binnenkort jarig??

Met deze extra kilo’s in mijn koffer reisde ik huiswaarts:

 

New York shoplog

 

A Dog’s Purpose – W. Bruce Cameron

De laatste tijd las ik veel boeken over katten, hoog tijd voor weer wat verhalen over honden! Er is een film van dit boek gemaakt, ik heb er bewust geen informatie over opgezocht. Het enige wat ik weet, is dat je de tissues in de buurt moet houden…

Lily and the Octopus – Steven Rowley

Een geweldige titel, toch? Van de achterkant werd ik niet veel wijzer, alleen dat Lily een hond is en dat Lily and the Octopus een boek is dat je niet mag missen. Beetje gemeen van de uitgever, zo’n trucje, maar vooruit. Ik houd wel van een mysterie. Kom maar in het boodschappenmandje Lily!

A darker shade of Magic – V.E. Schwab

Ik ben niet zo heel erg van de ‘magic’, althans, het is niet het eerste waar ik naar grijp in een overvolle bibliotheek. Maar de laatste tijd trekt het me steeds meer, geen idee waarom. Hierin ben ik nu net begonnen. Het gaat over Londen, 3 versies eigenlijk, Londen Rood, Wit en Grijs. En Zwart. Ja, dat zijn er 4. 😉 En het gaat over reizen door tijd en ruimte. Wat trouwens totally mijn superpower zou zijn als ik een superheld was. Dat je het maar even weet.

Gizelle’s Bucket List – Lauren Fern Watt

Een reisverhaal, check. Hond erbij, dubbel check. Gizelle’s Bucket List speelt zich gedeeltelijk af in New York, ook leuk als je daar net bent geweest. Lekker toegankelijk, heerlijk feelgood, de liefde spat er vanaf. Een nadeel, je raadt het al. Vooruit dan maar, zonder zuur geen zoet, zullen we maar zeggen.

Circus of the Queens, The Fortune-Teller’s Tale – Audrey Berger Welz

Tsaristisch Rusland, de Nieuwe Wereld, circusartiesten, een sterke vrouwelijke hoofdpersoon… Wat wil een mens nog meer? Ik heb gewoon een zwak voor boeken die over het circus gaan. Daarom binnenkort een overzicht van mijn favorieten. En daar staat deze beslist bij!

 

 

New York shoplog

 

Julia Child’s Menu Cookbook

Tijdens onze trip bezochten we ook familie van de bf en tijdens dit bezoekje kreeg ik Julia Child’s kookboek in m’n maag gesplitst. Dit is het niet het kookboek waarmee het allemaal begon, maar evengoed geweldig. Als je het over overgewicht hebt… Ze is nogal fors. Zien jullie de vetvlekken op de kaft? Gaaf hè? Altijd al willen hebben, een echt familiekookboek, love it!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

5 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren