Pagina’s

Bibliothecaresse

Later als ik groot ben…

Dan word ik bibliothecaresse! Dat zei ik dus nooit als mij vroeger de welbekende vraag werd gesteld. Wellicht vreemd, maar ik heb er gewoon nooit aan gedacht. Van alles passeerde de revue: lerares, schrijfster, maatschappelijk werkster (zien we hier een thema, Mr Freud?), maar de plaats waar ik wekelijks kwam, die kwam nooit bij me op.

Alle dagen boeken

Zo jammer! Want als ik nu iets voor m’n beroep zou willen doen (behalve boekenblogger natuurlijk), dan is het wel in een bieb werken. De hele dag boeken lezen om te kijken of ze in het assortiment passen, met klanten over de juiste boekkeuze praten, boekenleesclubjes organiseren, geweldig. Of schrijvers regelen om te komen praten, toffe foto’s van de boeken maken en die op de social media posten en ontbijtmeetings organiseren. Want we moeten wel met onze tijd meegaan, hè?

Bibliothecaresse

Omscholingstraject?

Helaas, ik vrees dat het niet meer gaat lukken om me om te scholen. Met alle bezuinigingen is het wellicht ook niet zo handig, betaalde banen zie ik maar zelden voorbijkomen. Laten we wel wezen, die hypotheek moet wel betaald worden. De oplossing? Mijn eigen Little Free Library! Daar kan ik naar hartenlust boeken stempelen, inschrijven, het assortiment bekijken en eventueel aanpassen. Social media behartigen, een community opbouwen. Tof!

Word ik dit jaar toch nog bibliothecaresse?

En toch gaat ook dat niet gebeuren. Bij mij om de hoek zit al een minibieb, ik vind het veel te leuk om daar met Anne naartoe te wandelen, mijn boeken daar te dumpen en lekker neuzen naar mooie must-reads. Als ik mijn eigen library zou hebben, zou ik alleen maar de hele tijd door het raam gluren om te kijken of er al ruilers kwamen. Of de mooie boeken eruit vissen en lezen. Wanneer moet ik dan nog werken? En bloggen? En boodschappen doen? 😉

En dus zit er maar 1 ding op. Ik ga dit jaar carnaval vieren. Ja, het is een beetje een ‘leap’, maar kijk, dit is mijn outfit:

Of deze!

sexy bibliothecaresse

Of toch deze look:

Ik ben er nog niet helemaal uit, maar dit komt goed. Voor de boy friend heb ik ook maar meteen gekeken voor een matchende outfit, zou natuurlijk wel leuk zijn. Wat vinden jullie hiervan?

Nee, deze wordt het! Alaaf!

Carnaval kostuum

Foto credits
Foto 1: Pinterest
Foto 2: https://nl.pinterest.com/pin/207587864059302806/
Foto 3: Pinterest
Foto 4: Pinterest
Foto 5: http://sherlock.soup.io/

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

6 Comments

 • Mirjam Hoorman

  9 februari 2018 at 15:28

  Zullen we samen als we met pensioen zijn gaan vrijwilligen bij de bieb. Lijkt me enig! Beide mannen mogen langskomen en ik ga dan toch voor outfit nummer 3. Liefs MiM

  Beantwoorden
 • Ageeth Mooij

  11 februari 2018 at 15:21

  Ik ben net ‘omgeschoold’ en heb het diploma mbo-4 Bibliotheekmedewerker verdiend in een klein jaar tijd. Er stonden geen leesboeken op het programma, de aankopen worden centraal geregeld en de content voor social media ook en de leesclubs lezen en leiden zichzelf.
  Mijn werk is heel divers, van het opsporen van een boek dat niet op de juiste plaats staat tot advies geven voor een boekbespreking op school, de afwasmachine uitruimen en de catering verzorgen op een avond van het Technasium van de middelbare school, rondleidingen en informatie geven, zorgen dat iemand e-books kan lezen enzovoort.
  Ook voor mij geldt dat ik niet begrijp waarom ik vroeger niet voor dit beroep gekozen heb. Nu, op mijn 54e, heb ik in ieder geval nog flink wat werkzame jaren in het vooruitzicht.
  Voor informatie:
  http://bibliotheekacademie.nl/course/bibliotheekmedewerker-sprintopleiding-mbo-4/

  Beantwoorden
  • anitawillems

   18 februari 2018 at 20:26

   Wat leuk om te lezen Ageeth! Ik wilde ooit de bibliotheekacademie doen, maar mijn moeder fronste haar wenkbrauwen en zei dat er geen werk in te vinden was. Ik ging nog een keer naar een open dag, maar ik had het kopje al laten hangen. Helemaal omdat het vriendje dat ik toen had – ook de biblitoheek academie gedaan – het mij afraadde omdat er geen werk in te vinden was. 🙁

   Beantwoorden
   • Olga

    2 maart 2018 at 23:41

    De bibliotheekopleiding heb ik ook gedaan en sinds mijn afstuderen in 1997 heb ik nog geen dag zonder werk gezeten ? al werk ik dan nu niet in een openbare bieb, maar in een medische. Mijn werk bestaat vooral uit literatuuronderzoek, toegankelijk maken van informatie en lesgeven in het zoeken naar wetenschappelijke informatie in databanken. De OB is naast thuis mijn favoriete plek. De reden dat ik ooit voor de opleiding heb gekozen.
    Jullie blog vind ik geweldig, kennen jullie Odessa al? Hier thuis zijn we verslingerd aan de Scribopolis boeken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren