Pagina’s

Kerstverhalen

Kerstverhalen om deze periode heelhuids mee door te komen

Heb je dit jaar ook weer zo’n drukke Kerst? Driving home for Christmas… Eerste Kerstdag naar jouw ouders, Tweede Kerstdag naar de ouders van je ‘significant other’ en derde Kerstdag… Terug naar het werk. Leuk! Ik snap wel dat je er zin in hebt. Gezellig bijkletsen met je zwager, die alweer een nieuwe auto heeft en heel graag over ieder feature vertelt. Lekker lang tafelen met oma, die haar kunstgebit en gehoorapparaat waarschijnlijk weer vergeten is. Een borrel drinken met je oom, die dan weer dronken in je decolleté belandt. Of in dat van je moeder. Of ik een jeugdtrauma heb? Volgens mijn psychiater valt het reuze mee.

Wij van Ogma voelen reuze met je mee en hebben zelfs een paar tips voor je. Ultradikke boeken zijn misschien wat lastig om je bij te concentreren, vooral als de kids van je zus weer eens mot hebben. Vandaar dat we korte verhalen voor je hebben. Je kunt deze makkelijk tussen Sissi en ‘Mens erger je niet’ (ha!) lezen. Of tussen het dessert en de afwas. Je zou ze zelfs mee naar de kerk kunnen nemen. Of tussen het bakken van de oliebollen. Want ook dat feest komt er weer aan. En wat zo fijn is aan deze verhalen, de hoofdpersonen hebben het ook niet makkelijk tijdens de feestdagen. Sterker nog, ze hebben het meestal een stuk erger. Hoe fijn is dat? Fijne feestdagen, ik denk aan je als ik in mijn pyjama aan het Netflixen ben!

 

Kerstverhalen

De Wereld en andere Plaatsen – Jeanette Winterson

O’Brien is eenzaam met Kerstmis. Ze heeft geen vrienden en zal de feestdagen alleen op haar kamertje doorbrengen. Maar dan op een avond wordt zij gewekt door een goede fee op de rand van haar bed en mag ze een wens doen. Liefde, avontuur, ze mag wensen wat ze wil, alleen voor geld kan de goede fee niet zorgen. O’Brien doet een wens en verandert ongewild de loop van haar leven… In de zestien verhalen komen steeds mensen, vaak meisjes en vrouwen, die enigszins buiten de ‘normale’ maatschappij staan, aan het woord. Deze goed geschreven en vertaalde verhalen verschenen eerder tussen 1986 en 1997. In het werk van de Engelse schrijfster overheerst een magisch realisme, waarin feministische thema’s verwerkt zijn.

 

Kerstverhalen

 

Holidays on Ice – David Sedaris

Volgens de krant ‘Seattle Weekly’ zijn de 58 pagina’s die het verhaal ‘Holidays on Ice’ beslaat “waarschijnlijk de grappigste 58 pagina’s die in de laatste 25 jaar van de vorige eeuw zijn uitgegeven”. ‘Holidays on Ice’ bevat het verhaal waarmee Sedaris doorbrak naar een groot publiek: de manier waarop hij zijn tumultueuze belevenissen als kabouter in Macy’s optekende waren van een ongeëvenaard humoristisch niveau. In deze ‘kerstbundel’ zijn zes korte verhalen bijeengebracht: ze zijn, zoals The Sunday Times schreef, “spetterend camp, bitcherig kitsch en gelikt satirische vormen van superieure humor”.

En dan nog een, misschien ter inspiratie, als je disgenoten wel erg vervelend zijn…

 

Moorddadig Menu

 

Moorddadig Menu – Roald Dahl en anderen

In de misdaadliteratuur is moord door middel van culinaire hoogstandjes een beproefd recept. Op het menu staan onder andere verhalen van Roald Dahl en Ruth Rendell. De verhalen in dit boek hebben altijd betrekking op moord bij de maaltijd, maar hier komt niet altijd vergif aan te pas. Moge het u wel bekomen!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a1edf3eda28c_selected-products” products=”666831301,1001004001809005,666859858″ name=”Kerstverhalen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren