Pagina’s

By the Book

By the book, by the booooooook

“Hey Kristen! Yeah, Jolenta! By the book, by the book…” Zo beginnen alle afleveringen van de podcast ‘By the book’, echt geweldig. Meestal luister ik in de auto naar de dames en zing dan enthousiast mee: “By the book, by the book, by the booooooook….”

 

By the Book

 

Maar genoeg over mij

Ik heb weer een podcast voor jullie die echt heel, heel erg tof is. Vooral als je van zelfhulpboeken houdt, maar ook als dat niet echt je ding is, zoals bij mij. ‘By the book’ wordt gedaan door 2 Amerikaanse vriendinnen, Jolenta Greenberg en Kristen Meinzer. De podcast is dus in het Engels, wel handig als je dat redelijk goed spreekt. Sommige Amerikaanse podcasts zijn heel erg ‘loud’ en ‘in your face’ en dat zijn de dames ook wel een beetje, maar ze zijn tegelijkertijd zo gezellig!

 

Zelfhulpboeken dus

De dames lezen bestseller-zelfhulpboeken en volgen alle instructies, 2 weken lang. Een paar van die boeken: ‘The Secret’, ‘Men are from Mars, Women are from Venus’ en ‘The life-changing habit of tidying up’. En ze vertellen over hun ervaringen met de boeken. Ze doen echt alles ‘By the book’. Waar ik het boek en alle regels al lang het raam zou hebben uitgegooid, blijven zij braaf doorgaan.

 

Waarom ‘By the book’ luisteren?

Het gaat natuurlijk over boeken en alles wat met boeken te maken heeft is leuk. Punt. Maar ook omdat de dames heel erg eerlijk en open zijn. Zo heeft Kristen jarenlang een ‘eating disorder’ gehad en die kwam weer helemaal terug door het boek ‘Why French women don’t get fat’. Daar vertelt ze over en dat raakt me. De dames zijn erg verschillend, ook leuk, zo hoor je hun verschillende invalshoeken.

 

En de mannen!

De echtgenoten krijgen natuurlijk alles van de ‘challenges’ van de dames mee, sterker nog, ze moeten eraan meedoen. Dean en Brad zijn bijna nog leuker dan Kristen en Jolenta zelf. En als jullie me nu willen excuseren? Er is weer een ‘episode’ online van de dames, ik ga gauw luisteren. Bye!!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren