Pagina’s

Marjan Berk

DIY Dimwit van Mirjam met Marjan. Of zoiets.

Knippen of scheuren in boeken doen we niet, hè? Dat kan echt niet. Maar… als je nou toevallig toch een niemendalletje in de little free library tegenkomt, daar 1 echt leuk hoofdstuk in zit, en je je partner (die ook van lezen houdt) lief wilt verrassen? Dan moet dat voor 1 keer kunnen, toch?

 

Marjan Berk

 

Niks gemist

Zo kwam ik ‘Niks gemist’ van Marjan Berk tegen. Ik vermaakte me er goed mee. Ik zou er geen euro’s voor neertellen en ze mag ook niet in mijn boekenkast blijven. Maar op mijn veranda, in het zonnetje met iets lekkers te drinken was het goed toeven, zo samen met Marjan.

En toen kwam ik bij een zeker hoofdstuk. Sorry lieve lezers, ik zeg niet welk hoofdstuk. Mocht je het boek ergens tegenkomen, lees het dan vooral ook en laat me weten welk hoofdstuk je denkt dat ik bedoel. In ieder geval: dat hoofdstuk sloeg zo op mijn boyfriend, dat ik hem dat wilde appen. Doen we regelmatig, we appen elkaar een grappige foto van de honden of een mooi uitzicht of de koffie. Romantisch geneuzel, jullie kennen het wel.

 

Romantiek met Mirjam

In dit geval vond ik een appje niet romantisch genoeg, dus ik dacht: “Ik scheur het eruit en stuur het op!” Maar ja… Dan zou hij een paar uitgescheurde velletjes in een envelop krijgen. Mwah. Daarna had ik het briljante idee om de tekst op een blanco kaart plakken. Alleen de passage die me het meest aansprak. Leuk idee, hè?

En toen liep alles in een keer uit en had ik haast. En moest alles stante pede. Want ik wilde niet langer wachten. Gauw iets anders bedacht dus. Boek gepakt, de kaart op de bovenstaande foto gezocht en die vlug vlug geschreven. Uitgelegd welk hoofdstuk de boyfriend moest lezen en kaart in boek gelegd. En daarna meende ik romantisch te zijn, ik zou het in bed leggen. Op het hoofdkussen, net als het chocolaatje in een hotel.

 

Oeps

Tip: niet doen. Misschien omdat ik weleens iets vergeet bij de boyfriend (zoals een jurk, de lader van mijn mobiel, de lader van mijn laptop, de laptop zelf, ondergoed (oeps), maar hij dacht dus niet: “Hey, een boek met een kaart erin, wat leuk, die ga ik eens lezen!” Nee… Hij dacht: “Ze is weer wat vergeten.” En mijnheer ging slapen.

Tja, ik kon het hem niet kwalijk nemen. Uiteindelijk heb ik hem de tekst voorgelezen en dat was ook romantisch. Maar de volgende keer verzin ik toch iets anders.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren