Pagina’s

Tiny House

Mirjam’s Tiny House ervaring

Kennen jullie het fenomeen ‘Tiny House’? Ieniemiehuisje, met een minimum aan spullen en weinig tot geen kosten. Mooi streven, het leek me alleen nooit haalbaar. Voor mij dan, he? Met mijn 4 boekenkasten, 2 kledingkasten en best een hoop andere spullen.

 

Een huisje in het bos

Totdat ik op bezoek ging bij een vriendin, in een chalet in het bos. Ah… Wat een verademing! Je hoorde er helemaal niets, behalve de wind in de bomen en de vogels. Het meubilair was basic, maar wel van alle gemakken voorzien. Hello Clair en Frank Underwood!* Okay, de gaskachel en het enkelvoudig glas spraken me wat minder aan, maar goed.

 

Tiny House

 

Hondsitter aan huis

En nu had ze toch een oppas nodig! Voor haar hond. Even gecheckt en ja hoor, een oppas aan huis was best een goed idee. Dus togen Anne en ik voor een weekend naar het huisje in het bos. Na een paar drukke werkweken achter de rug en minimaal nog 1 voor de boeg, waren we er hard aan toe, een beetje relaxen.

Nou ja, relaxen… Anne nam haar taak heel serieus. Voorbijgangers, vogels en eekhoorns werden ernstig toegeblaft. Zodat ze niet zouden denken dat het huisje leegstond. Uiteraard werden alle manden getest, of ze wel Anne-proof waren. Gelukkig waren die allemaal in orde.

 

Tiny House

 

En ik? Ik las wat, deed wat dutjes en gluurde bij de buren. Wat een tof park! Voor ieder wat wils, van Dynasty mansions, tot tenten tot huisjes met een heel hoog kitschgehalte. Geweldig! Alleen daarvan genoot ik al. Maar natuurlijk genoot ik ook immens van de vogels die boven mijn hoofd aan het zingen waren, van de dagen die opeens zoveel langer leken dan thuis. En van de boeken die ik las.

 

Tiny House

 

Mijn to be read stapel

Om ervoor te zorgen dat ik niet zonder leesvoer kwam te zitten (stel je voor tenslotte), nam ik deze stapel mee. Over Jos twijfelde ik nog of hij wel mee mocht, maar als tussendoortje was hij aangenaam gezelschap. Zo grappig, Jos schreef precies zoals hij praatte. Tijdens het lezen hoorde ik hem dan ook de hele tijd in mijn hoofd. Nostalgie, heerlijk!

 

Tiny House

 

Beetje jammer dat het mooie weer niet aanhield. Op de een of andere manier belandde ik daardoor toch weer op de bank met Clair en Frank Underwood. Op zich niet erg natuurlijk, maar ik ging eigenlijk voor een uitgebreid leesweekend. Binnenkort maar weer eens een nieuwe poging doen, ergens in Drenthe. In een TB-huisje.

 

En nu?

Of het ‘Tiny House’ iets voor mij is? Het is een beetje kamperen met je eigen douche en toilet. Best aangenaam! Hoewel ik mijn vaatwasser wel miste. Toch maar weer eens een poging doen al mijn spullen te minimaliseren. Jos en een ander boek van deze stapel liggen al in de Little Free Library, dus ik ga goed.

*Mijn huidige Netflixfix: House of Cards.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren