Pagina’s

Bep en Bob

Bep en Bob in de Oost

Bep en Bob

 

“Oude boeken ruiken zo lekker! Echt een van de lekkerste geuren die ik ken!” Aldus mijn zusje en ze is een schat, maar lezen is aan haar niet besteed. Vandaar dat ik best verbaasd was toen ze dat zei. Blijkbaar was mijn verbazing op mijn gezicht te zien. Prompt werd het oudste boek dat in haar kast staat tevoorschijn gehaald: Bob en Bep van D. Kramer: “Ruik maar!”

En ja hoor, ik zat meteen weer helemaal in het boek en in mijn kindertijd. Ze heeft gelijk, Bob en Bep ruikt inderdaad heerlijk, een beetje schimmelig… Zalig! Het is een oud bibliotheekboek uit de jaren 60, geen idee hoe het in ons bezit is gekomen. Zusje en ik kwamen namelijk pas zo’n 10 jaar later uit het ei.

 

Bep en Bob

Zo leuk, je kunt nog zien wanneer het uitgeleend is!
Denk erom lieve lezers, ‘na u willen nog vele anderen van dit boek genieten’. Dus!

 

Neem ze mee uit de kringloop!

Als je Bob en Bep in een kringloop tegenkomt, neem het dan echt mee. Misschien niet eens zozeer voor je kinderen, maar voor jezelf. Het schetst namelijk een prachtig beeld van het leven van een Nederlands gezin ‘in de Oost’. Vader gaat werken, moeder neemt de kinderen mee naar de toko, de rijstvelden en de theeplantages. En ze hebben natuurlijk een baboe.

 

Bep en Bob

Nou vind ik het boekenmishandeling om erin te schrijven, laat staat krassen, maar daar had mijn zusje aanzienlijk minder moeite mee…

 

Vervlogen tijden

De moeder van Bob is ziek en daarom logeert hij een tijdje bij zijn nichtje Bep. Eerst vindt Bob zijn nichtje maar een vervelend wicht en andersom is dat net zo. Maar als ze eenmaal aan elkaar gewend zijn, maken de 2 kleuters allemaal geweldige avonturen mee, daar in dat verre, vooroorlogse Indië. Alle typisch Indische woorden worden door D. Kramer keurig onderaan iedere pagina uitgelegd. Daardoor is het misschien niet zo geschikt voor de Nederlandse kleuter van nu. Maar als je houdt van nostalgie.. Zeker lezen!

 

Welk boek vind jij het allerlekkerst ruiken?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren