Pagina’s

Het achtste leven

Weet je weer eens niet wat je voor je verjaardag moet vragen? Ogma to the rescue!

Om te voorkomen dat je dit jaar weer zo’n suffe boekenbon voor je verjaardag moet vragen of dat je weer een plant krijgt die binnen de kortste keren het loodje legt, heb ik een paar cadeausuggesties voor je. Boekgerelateerd, uiteraard.

Want je kent het wel, toch? Maanden van tevoren kom je van alles tegen. Je zegt het zelfs nog tegen je eega: “Kijk eens wat leuk!” En dan is de dag bijna daar, het feest is gepland, vrienden en familie vragen wat je wilt hebben en je hebt geen idee. Daarom help ik je graag.

 

Het achtste leven

 

Het achtste leven – Nino Haratischwili

Acht levens van een Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgie en Azerbaijan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar.

Van dit boek zie ik alleen maar goede recensies, zoals deze op Bol.com: ‘Een boek van flinke omvang dat qua constructie, stijl en inhoud zo goed in elkaar steekt, is uiterst zeldzaam en dan ook nog spannend, meeslepend en leerzaam.’ Nu ben ik niet zo van de hypes, maar deze… Doe toch maar!

My favorite thing is monsters – Emil Ferris

Set against the tumulteous political backdrop of late 60s Chicago, My favorite thing is monsters is the fictional graphic diary of 10-year-old Karen Reyes, filled with B-movie horror and pulp monster magazines iconography. Karen Reyes tries to solve the murder of her enigmatic upstairs neighbour, Anka Silverberg, a holocaust survivor, while the interconnected stories of those around her unfold.

Het verhaal van de schrijfster en tekenaar van dit boek is bijna net zo fascinerend als het boek zelf. Zo was ze verlamd en heeft ze zichzelf weer moeten leren lopen en tekenen. Bizar. En dat door een insectenbeet. Op haar verjaardag. De podcast is een must-listen to!

 

De boekendief – Marcus Zusak

Duitsland, 1939. Liesel is pas 9 jaar wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaald over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen?

Is er iemand die dit boek nog niet gelezen heeft? Het is een van mijn favoriete boeken, ik heb ‘m maar liefst drie keer gekregen. Ja, echt. Laten we het zo zeggen, mijn vrienden kennen mijn smaak goed. 🙂

 

Genoeg boeken?

Wil je het wat groter aanpakken? Vraag dan je eigen Little Free Library! Je kunt ‘m kant en klaar bestellen of je kunt een geschikt kastje op de kop tikken en opknappen. Pardon, laten opknappen uiteraard, het is tenslotte voor jouw verjaardag.

En als je nu denkt, pff… ‘Boeken, die heb ik nog plenty, ik kom nu al niet door mijn ‘to be read’ stapel heen. Had ik maar meer tijd!’ Dan heb ik nog een heel tof idee voor je. Vraag een hulp in de huishouding! Kun je het je al voorstellen? De badkamer, blinkend schoon, geen haren meer in het putje en dat allemaal terwijl jij met een koffie of een sherry ‘De perfecte huisvrouw’ aan het lezen bent. Nu maar hopen dat de hulp niet al te luid stofzuigt. Liever geen vreemden over de vloer? Vraag dan een robot. Uit eigen ervaring weet ik dat je daar heel gelukkig van wordt.

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje op weg heb geholpen. En o ja, ik ben op 17 mei jarig. Maar dat is toeval hoor, echt.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren