Pagina’s

Op een onbewoond eiland

Op een onbewoond eiland! 50 Tinten Preppen

Zingen jullie mee? “Op een onbewoond ei-eiland! Lalala…” Tineke schreef een tijdje terug toch een prep-blog? Oftewel: stel, de pleuris breekt uit, ik moet op de vlucht voor allerlei enge beesten, presidenten en zombies enzo, wat neem ik dan mee. Aan boeken dus. Nou wordt hier niet geprept. De chocolade die hier in de kast ligt, zit binnen no-time in mijn maag (oh, de pure van Tony met sinaasappel en rozemarijn…), de alcohol (zuiver medicinaal, uiteraard) idem en waar lagen de kaarsen ook alweer? In ieder geval niet bij de lucifers. Als er zich ooit een ongeval voordoet waarbij er waxinelichtjes nodig zijn, dan ben ik jullie vrouw. Ik heb er minimaal honderd, waarvan een deel zelfs met een geurtje. Dus.

Stel, je zit er warmpjes bij. Je bent binnen, hoeft nooit meer te werken, de rente van je kapitaal houdt je comfortabel en je hoeft niet te bezuinigen op de temperatuur van het golfzwembad in je tuin. Zoveel geld bedoel ik. Het enige wat je dan nog wenst is een eigen eiland, toch? Zonder krijsende buren, kattenkak in de tuin en ellenlange rijen in de supermarkt. Voor alle duidelijkheid: het is geen Robinsoneiland, ik doe niet aan zandvlooien, weken in dezelfde bikini lopen en zelf m’n kostje slachten. Op mijn eiland hangt een hangmat, waait er een aangenaam briesje, verschijnt er op magische wijze regelmatig een fijne cocktail en… kan ik zoveel lezen als ik wil. Dat, lieve lezers, is pas preppen!

 

Op een onbewoond eiland

 

En wat staat er op mijn preplijst?

* De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren
* De Zwijgster van Chahdortt Djavann
* De Jongen in de Gestreepte Pyjama van John Boyne
* Het verzamelde werk van Roald Dahl
* Paula van Isabel Allende
* In de Ban van de Ring van Tolkien

En mochten die zombies van Tineke toch een keer komen, dan mag ik vast wel bij haar haardvuurtje bivakkeren. Dan hoop ik wel dat dat haardvuurtje ergens tussen Brabant en Friesland in ligt, want het is anders zo’n end lopen met al die boeken. En dat Whatsapp het dan ook nog doet..

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

3 Comments

 • Min of meer

  23 januari 2017 at 08:10

  Je weet het weer mooi te brengen. Ik houd je gezelschap hoor, ik neem alleen naast boeken ook wel 4 katten en dus potentiële kattenkak mee 😉

  Beantwoorden
  • Ogma

   24 januari 2017 at 12:28

   Op een onbewoond eiland met heel veel zand is een kattenbak niet nodig toch? Ik neem tenminste aan dat Mirjam echt een heel groot eiland heeft uitgekozen 😉 ~Tineke

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren