Pagina’s

De wereld van de gorgels

Toen Gorgel nog een gorgeltje was

De wereld van de gorgels

 

Die Goedheiligman weet zijn cadeaus wel uit te kiezen hoor! Hij had goed naar de wens van mijn dochter geluisterd – en stiekem was dat ook mijn wens. Voorlezen aan je kind, uit een boek dat jij zelf heerlijk vindt en dat je kind prachtig vindt; dat is een typische win-win situatie.

We maakten al kennis met waakgorgel Bobba en kleine jongen Melle met zijn superogen in het boek De Gorgels. Maar ooit was waakgorgel Bobba natuurlijk ook een kleine gorgel en ging hij ook naar school, net als mensenkinderen. In de wereld van de Gorgels lees je hoe Bobba werd geboren en hoe hij opgroeide tot de flinke waakgorgel die hij werd in De Gorgels.
De prenten van Rick de Haas nemen een prominente plek in, maar dat vindt natuurlijk niemand erg, want wat zijn het weer pláátjes. Elke prent is een wereld op zich. Jochem Myjer’s teksten erbij zijn al even fantasierijk. De wereld van de Gorgels is te lezen als een op zichzelf staand boek, voorkennis over de Gorgels is niet nodig. Maar ik verzeker je dat als je het eerste boek van Jochem Myjer nog niet gelezen hebt, dan wil je dat absoluut nadat je De wereld van de Gorgels uit hebt. Maar dat is zeker geen straf.

 

De wereld van de gorgels

 

De grote vraag is natuurlijk ‘bestaan Gorgels echt?’

Voor mijn dochter is daar geen twijfel over: ze bestaan. Want wie anders heeft een korstje gemaakt op het wondje op haar knie?!

Opgegroeid met de boeken van W.G. van de Hulst en heeft daar nog steeds een zwak voor. Keek vroeger graag naar Murder, She Wrote en wenste heimelijk dat zij Jessica Fletcher was. Kwam er ooit aardig dicht in de buurt, toen ze logeerde in het huis uit de serie, wat haar vervolgens inspireerde om zelf een moord mysterie te schrijven. Werkt er aan om dat manuscript als boek uitgegeven te krijgen. Leest, schrijft, mediteert en kijkt naar de stand van de maan om zichzelf beter te begrijpen en te duiden en hopelijk wat wijsheid over te brengen naar anderen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren