Pagina’s

Hillary for President

Hillary for President!

Hurray, Hillary for President! Het is nog oktober als ik dit typ, de Amerikaanse verkiezingen zijn pas volgende maand, maar vooruitzien is macht en laten we wel zijn, het kan toch niet zo zijn dat de Amerikanen een kittens aaiende megalomaan als hun nummer een gaan kiezen. Nee, laat Hillary maar aan de knoppen zitten, dan komt het wel goed met de US. En met ons, want hey, we hebben maar één aardbol hè? Dus.

Wij van Ogma voorspellen een trend. Daar zijn we eigenlijk niet zo van, maar in dit geval maken we een uitzondering. Wij voorspellen dat Hillary zeker niet de laatste vrouwelijke president zal zijn. Hoog tijd overigens, maar dat even terzijde. Daarom hebben we een paar dames op een rijtje gezet die jullie echt moeten lezen. Omdat ze net zo Amerikaans zijn als pb & j, The Statue of Liberty en Snoopy. En omdat ze zomaar eens in dat witte huis terecht kunnen komen. Want als een acteur dat kan… Enjoy ladies and gents!

 

 

Hillary for President

 

Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett

In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten. Zij van Ogma had er eerder al wat over te zeggen.

 

As Always, Julia – Joan Reardon

Julia is known around the world by her first name alone. But how much do we really know of the inner Julia Child? Through this riveting correspondence between Julia and Avis DeVoto, her ‘pen pal’ and literary mentor, we hear Julia’s deepest thoughts and feelings and witness the blossoming of a unique and lifelong friendship. We see, too, the turbulent creation of one of the most influential cookbooks ever written. Frank, bawdy, funny, exuberant, these astonishing letters show an America on the verge of political, social and gastronomic transformation and two women deeply engaged in the making of that new world.

 

Brene Brown – Gelukkig ben ik niet de enige

De zoektocht naar perfectie is vermoeiend en meedogenloos. We worden constant opgejaagd door sociale verwachtingen die ons leren dat imperfect zijn synoniem is aan niet goed genoeg zijn. Overal wordt ons verteld wie, wat en hoe we moeten zijn. Hierdoor laten we niet zien waar we mee worstelen en beschermen we onszelf tegen schaamte, oordelen, kritiek en verwijten door te doen alsof we het allemaal perfect voor elkaar hebben. Op basis van haar jarenlange onderzoek en honderden interviews komt Brene Brown in ‘Gelukkig ben ik niet de enige’ met een belangrijke waarheid: we zijn juist met elkaar verbonden door onze onvolmaaktheden.

 

Pearl S. Buck – De goede aarde

Pearl Buck, de Amerikaanse zendelingendochter die haar halve leven in China woonde, kreeg in 1938 de Nobelprijs voor de Literatuur voor haar ‘waarheidsgetrouwe beschrijving van het boerenleven in China’. ‘De goede aarde’, haar beroemdste roman, gaat over Wang Lung, die het van arme pachter tot grootgrondbezitter schopt, te kampen krijgt met de verleidingen van de rijkdom en worstelt met zijn boereneenvoud: maar zijn liefde voor de ‘goede aarde’ blijft altijd bestaan.

 

De avonturen van Holly Hobbie – Richard Dubelman

Amerikaans verhaal over een dertienjarig meisje, dat na spannende avonturen, samen met een tot leven gekomen leeftijdgenootje van een oud schilderij (het bekende figuurtje Holly Hobbie), haar dood gewaande archeoloog-vader in Guatemala terugvindt.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren