Pagina’s

rode kool

Boeken en Bakken: Rode Kool? Ja echt!

Rode kool. Tja. Ik ben best creatief geworden en ik lust heus een hoop, maar rode kool? Wat moest ik daar nu mee? Ik kan natuurlijk wel weer een ovenschotel of stamppot maken, maar: geen zin. Na enig speurwerk vond ik dit goddelijk recept. En, heel belangrijk, makkelijk. Want we willen natuurlijk zoveel mogelijk leestijd, hè?

 

rode kool

 

Hier komen de ingrediënten:

  • Voorverpakte rode kool, makkelijk!
  • Appel of peer
  • Rozijnen
  • Kaneel
  • Honing (suiker kan ook) *
  • Bladerdeeg

Snijd het fruit in stukjes. Daarna warm je de rode kool op, samen met het fruit en de rozijnen. Kaneel er overheen. Honing of een andere zoetstof erdoorheen. In de tussentijd laat je het bladerdeeg ontdooien. Zodra het bladerdeeg ontdooid is, doe je het mengsel erop, vouw je het deeg dubbel, vastplakken en hup, de oven in. Eventueel maak je een leuk randje erop met een vork, wat jij wil. Ik gooi wat kaneel over de flappen, daar worden ze fijn bruin van. Je kunt er ook suiker overheen doen, maar daar ben ik niet zo van. Op de verpakking staat hoe lang je het deeg moet bakken, die instructies volg je. Gaat wel lukken, hè? En dan… Bikken!!

*Ik vind de honing niet nodig, voor mij is het zo zoet genoeg. Een echte zoetekauw kan dit vast wel waarderen. Even proberen dus.

Wat eet je het beste bij deze flappen?

  • Turks Fruit – Jan Wolkers
  • Sinaasappelen zijn niet de enige vruchten – Jeanette Winterson
  • Dansen op gloeiende kolen – Anna Jansson

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren