Pagina’s

blue moon

Once in a Blue Moon

Jippie, een nieuwe kringloop in de regio! Altijd tof, een nieuwe hotspot ontdekken. De boekenafdeling was hier heel bijzonder. Op kleur gesorteerd! Het was even wennen, samen met de dame naast me heb ik even staan mopperen. Niet handig! Maar goed, uiteindelijk ben ik best goed geslaagd. In de blauwe sectie.

 

blue moon

 

Eigen rechter – Jan Terlouw

Justus raakt erg in de war als zijn vader wordt vrijgesproken van oplichting wegens gebrek aan bewijs. Hij ontdekte namelijk dat zijn vader het wel gedaan heeft. Voor zijn gevoel kan Justus niet bij zijn ouders blijven wonen. Hij loopt weg van huis. Maar ook dan komt hij in aanraking met de wet. En de manieren waarop je om de wet heen kunt. En mag je dat doen als je zo een onschuldig slachtoffer kunt helpen?

*doet dansje* Dit boek van Jan Terlouw kende ik nog niet!

M’n bril in de ijskast – Anne Biegel & Heleen Swildens

Ruim veertig jaar hebben Anne Biegel en Heleen Swildens als journalisten samengewerkt, zijn ze samen op reis geweest, hebben ze samen artikelen geschreven, plannen gesmeed en daarbij een scala van emoties doorleefd. In de loop der jaren maakten ze elkaar deelgenoot van de ongrijpbare dingen die je gebeuren als je ouder wordt en omdat ze het schrijven niet kunnen laten, is dit brievenboek ontstaan.

Een boek met brieven, mijn lievelingsgenre! *nog een dansje*

De avonturen van Holly Hobbie – Richard Dubelman

Amerikaans verhaal over een dertienjarig meisje, dat na spannende avonturen, samen met een tot leven gekomen leeftijdgenootje van een oud schilderij (het bekende figuurtje Holly Hobbie), haar dood gewaande archeoloog-vader in Guatemala terugvindt.

Net als al mijn leeftijdgenootjes was ik groot fan van Holly Hobbie, maar wie ze nou werkelijk was? Geen idee. Nu ga ik het uitvinden!

blue moon

 

Villa Felderhof – Cees Baan

In het televisieprogramma Villa Felderhof ontvangt Rik Felderhof steeds twee bekende Nederlanders. Vaak zijn het twee heel verschillende persoonlijkheden, met uiteenlopende achtergronden en werkzaamheden. Onder het genot van gastronomische heerlijkheden en in gezelschap van een uitstekend gastheer, komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waarover de gasten openhartig praten.

Voor de mams!

Groot Vertelboek – Alice in Wonderland en Sprookjes van Andersen

Wat ik hiermee ga doen? Enveloppen maken!

Zo, en dan nu een Blue Curaçao en dan duik ik m’n blauwe veranda op!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren