Pagina’s

Book Haul

Little Free Library: mijn Book Haul uit Grave

book haul

 

Er gaat geen week voorbij (ok, goed, soms ook geen dag) zonder dat ik langs de little free library in Grave trippel. Maar wat gaat er dan zoal mee in mijn damestas? Een little free library book haul in beeld en tekst.

book haul

 

Liefde moet je laten gaan – Loesje

Liefde, daar moet Loesje soms gewoon een boekje over opendoen. Haar hart klopt sneller dan normaal en de gedachte aan die ene leuke jongen – of die andere – kietelt in haar hoofd. Ach, als het maar echte liefde is.
Ook Loesjes familie voelt zich geprikkeld door de liefde en doet mee. Loesjes oma is weer verliefd geworden op reis, haar vader zoekt naar zijn vrouwelijkheid en tante Rie en oom Herman blijven gewoon getrouwd. Maar hoe zit het nou met het broertje van Loesje? Beleeft hij nou eindelijk zijn eerste keer? En wat doet neef Karel met de postbode in bed?
Liefde, kan het mooier? Loesje heeft er een heel boekje over vol geschreven met teksten, gedichten, verhalen, brieven en een echte relatietest. Laat je meeslepen door de liefde en wie weet…

 

A Poet of the Invisible World – Michael Golding

In the tradition of Hermann Hesse’s Siddharta comes a new spiritual novel that is a stunning feat of storytelling and imagination.
A Poet of the Invisible World follows Nouri, a boy born in thirtheenth-century Persia with four ears instead of two. Orphaned as an infant, he’s taken into a Sufi order, where he meets an assortment of dervishes and embarks on a path toward spiritual awakening.
Along the way, Nouri will find himself in the sumtuous court of a sultan, a barren farm in the hills of Spain, a bustling city on the north coast of Africa, and a monastery perched high in the mountains. He will fall in love – and encounter an adversary who will try to destroy that love.
As Nouri stumbles from one experience tot he next, he grows into manhood. Each trial he endures will shatter another obstacle within – and lead him toward transcendence.
Michael Golding’s previous work has been described as ‘brilliant’ (The Cleveland Plain Dealer) and ‘so lavish and so colorful, it’s like a meal in the open air, laid out on brocade’ (Los Angeles Times). With the new novel, seven years in the writing, he has created a gripping tale that deals with many of life’s deepest questions. A Poet of the Invisible World will astonish readers as it awakens them to the poetry inside themselves.

 

Dikke Dame – Hanneke Groenteman

Levenslang lekker eten en daar de prijs voor betalen met levenslang dieet houden draaide bij Hanneke Groenteman uit op een fascinatie voor dikke mensen. Ooit zag ze als klein meisje een Dikke Dame als rariteit op de kermis. Later raakte ze diep onder de indruk van twee Dikke Dames, een moeder en haar dochter, als ‘De dikste dames ter wereld’. Dat beeld liet haar niet meer los.
Vele jaren later ging Hanneke op zoek naar de Dikke Dames uit haar jeugd, waarbij ze voor een grote verrassing kwam te staan. In Dikke Dame vertelt ze dat bijzondere verhaal, vervlochten met haar eigen ervaringen met eten, diëten, schaamte en verlangens. Dikke Dame is een openhartig onderzoek naar dik zijn en de emoties die onder de buitenste lagen verstopt zitten. Een ongewoon en ontroerend boek, geschreven in de onweerstaanbare en ontwapenende Groenteman-stijl.

 

Cathy’s Boek

Als je geen Emma heet, leg dit boek dan neer, BLIJF AF, dat is het beste voor iedereen!
Emma – ik weet dat het allemaal belachelijk klinkt. Jij, en je mama (!) zullen zich wel afvragen waar ik ben gebleven en wanneer ik terugkom. Daarom laat ik al deze bewijsstukken achter – voor het geval er iets gebeurt en ik NIET terugkom.
Kijk goed naar alles wat er in mijn dagboek staat. Bel de telefoonnummers. Bekijk de websites. Maar vertel het aan NIEMAND, voordat je het weet zit er je er tot aan je nek toe in, zoals ik.
Maak je dus geen zorgen. Het komt wel goed met me (denk ik). Hé, misschien is dat wel het begin van mijn nieuwe leven. Het is in ieder geval het eind van mijn oude leven.
Bel me. Liefs, Cathy

 

LILA een onderzoek naar zeden – Robert M. Pirsig

In 1974 verscheen Zen en de kunst van het motoronderhoud, de bestseller die Robert M. Pirsig wereldberoemd maakte. Nu, na zeventien jaar stilte, publiceert hij zijn tweede roman, Lila: geestig, filosofisch en ontroerend.
Phaedrus maakt een zeiltocht van het Lake Superior naar de Atlantische Oceaan. Vanaf New York wil hij langs de kust van Florida varen. Bij het wachten voor een sluis ontmoet hij in een café Lila, een vrouw die hij van vroeger meent te kennen. Ook zij is op weg naar het zuiden, en ze besluit met Phaedrus mee te varen, voorlopig tot de stad New York.
In Zen en de kunst van het motoronderhoud van Robert M. Pirsig was Phaedrus het door middel van elektroshocks uitgebannen alter ego van de auteur. In Lila treedt hij weer op, maar nu in de minder demonische, aangepaster en veel bezonnener gedaante van een schrijver die zich voor het probleem geplaatst ziet na een succesvol boek, waarin hij alles lijkt te hebben gezegd, een tweede boek te componeren.
Zijn zeilboot heeft veel weg van een drijvend archief. Hij heeft kaartenbakken aan boord met aantekeningen over de Amerikaanse cultuur, Indianen, antropologie, westerns, maar de gemeenschappelijke noemer van al zijn aantekeningen is kwaliteit. De begrip, en vooral Phaedrus’ en Pirsigs persoonlijke visie daarop vormde het hoofdthema van Zen en de kunst van het motoronderhoud. In Lila zet de schrijver zijn gedachten over kwaliteit voort. De zeiltocht, Phaedrus’ relatie met Lila, en hun afzonderlijke belevenissen in New York vormen in Lila het ontroerende verhalende element, dat wordt afgewisseld door de filosofische bespiegelingen van de schrijver.

 

Book Haul

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren