Pagina’s

Harry Potter the exhibition

Chloë’s blog over: Harry Potter

Ja ja, de Kinderboekenweek is begonnen! En daarom dacht ik: laat ik maar even mijn traditie voortzetten. Misschien herken je me nog want drie jaar geleden heb ik ook een blog geschreven in het begin van de Kinderboekenweek. Voordat ik begin over Harry Potter is het ook wel even leuk om het over het thema van de Kinderboekenweek te hebben namelijk:

Worden wat je wil!

Wat ik later wil worden is psycholoog… Maar daar gaat het niet over het gaat hier over Harry Potter en die wilde later schouwer worden. Nu verder met de blog!

Waarom doe ik mijn blog over Harry Potter?

Ik heb altijd al een keertje Harry Potter willen lezen en ik heb ze nu eindelijk gelezen! Wat een topboeken, ik raad je zeker aan om ze te lezen! Er zit spanning in en er gebeuren heel veel dingen en dat is juist zo leuk! Naarmate Harry ouder wordt worden de boeken ook… zeg maar er gebeuren meer dingen.

Voor de mensen die geen flauw idee hebben wie Harry Potter is en waar het over gaat? Hier een kleine samenvatting:

Toen Harry Potter een jaar was werden zijn ouders vermoord door Jeweetwel oftewel: Voldemort. Voldemort heeft ook Harry proberen te doden maar dat lukte niet… Harry heeft er wel een litteken van gekregen op zijn voorhoofd namelijk: een bliksemschicht. Na tien jaar leven bij zijn oom en tante krijgt hij te horen dat hij een tovenaar is en niet zomaar eentje, maar een nogal beroemde tovenaar en hij mag naar Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Als je wil weten hoe het verder gaat zal ik zeggen: Lees de boeken. 🙂

Zwerkbal

Zwerkbal is DE sport die ze spelen in de toverwereld. Het gebeurt allemaal in de lucht op je bezem. Je hebt drie doelpalen. Een zoeker, jagers en beukers. Het doel is om zo vaak mogelijk te scoren. De wedstrijd is afgelopen als de zoeker de welbekende snaai heeft gevangen. Dan krijg je ook meteen 150 punten. Alle details hoe het echt werkt staan in de boeken. Ik vind het zelf heel leuk om te lezen als er weer eens een zwerkbalwedstrijd is of aan het eind van een schooljaar de finale om de zwerkbalcup te winnen.

Zweinstein

Zweinstein is de school waar alle tovenaars en heksen naar school gaan. Op een september om elf uur vertrekt de zweinsteinexpress vanaf het station in Londen. Maar als er zo een knalrode trein staat met tovenaars en heksen eromheen dan valt dat toch heel erg op voor de dreuzels? (niet magische mensen) Zodat ze niet opvallen hebben ze een speciaal perron gemaakt namelijk: perron negen driekwart. Tussen de perrons 9 en 10 zit een muur waar je als tovenaar of heks doorheen moet zodat je beland op perron negen driekwart.

Op Zweinstein heb je ook nog een zaal waar alle leerlingen en leraren ontbijten, lunchen en avondeten etc. Genaamd: de grote zaal. Je hebt natuurlijk ook nog de afdelingen. Griffoendor, Huffelpuff, Ravenklauw en zwadderich. Zelf ben ik Ravenklauw. In het begin van je eerste schooljaar kiest de sorteerhoed bij welke afdeling je thuishoort. Je kan ook met je afdeling punten scoren. Als je iets goed doet dan komen er punten bij en als je de regels overtreedt dan gaan er weer punten af. De afdeling die aan het eind van het jaar de meeste punten heeft wint de afdelingsbeker. Hoofd van het school is: Albus Perkamentus.

Nog meer Harry Potter:

Het leuke aan Harry Potter is: je hebt je eigen fantasieën en je gaat de wereld ook wat anders zien. Ook is Harry Potter verfilmd. En ja ik heb alle delen ook al 100.000 keer gezien😊. Zo heten alle delen van de boeken:

Harry Potter en de steen der wijze (deel 1)
Harry Potter en de geheime kamer (deel 2)
Harry Potter en de gevangene van Azkaban (deel 3) (Azkaban is trouwens de tovenaarsgevangenis.)
Harry Potter en de Vuurbeker (deel 4) Harry Potter en de Orde van de Feniks (deel 5)
Harry Potter en de Halfbloed prins (deel 6) (ik was super verbaasd toen ik erachter kwam wie de Halfbloed Prins was.)
En het laatste deel Harry Potter en de Relieken van de Dood (deel 7)

Wat ik ook heel leuk vind aan Harry Potter is dat je steeds meer dingen te weten komt van het verleden van alle karakters. En dat er weer iets gebeurt op Zweinstein bijvoorbeeld. Het past allemaal als een soort puzzel. Wat ik ook altijd heel jammer vind is als er iemand dood gaat in de boeken. Want ja er gaan mensen dood, maar ik ga niet vertellen wie. Daarvoor moet je de boeken lezen 😊.

Ik denk dat deze blog nu wel lang genoeg geduurd heeft dus als je nu denkt: wat een goede informatie over Harry Potter! Ik zou zeggen: Lezen maar! Wat toevallig dat het ook deze week Kinderboekenweek is dan kan je mooi een beginnetje maken aan Harry Potter 😊

Dat was ‘m! Hopelijk heb ik jullie een klein duwtje gegeven zodat je wat meer gaat lezen want zoals je weet er zitten ook heeel veel leuke boeken tussen zoals: Harry Potter. 😊

Dat is trouwens Voldemort.

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren