Pagina’s

Niet te stoppen – Angie Thomas

Niet te stoppen – Angie Thomas

Bri is zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri’s moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze móét het maken!

Bri’s leven is tot nu toe niet makkelijk; haar vader werd doodgeschoten toen ze nog maar klein was. Haar moeder kon het verlies niet aan en raakte aan de drugs, waardoor Bri en haar oudere broer Trey bij hun grootouders moesten wonen. Inmiddels is haar moeder al weer jaren clean, maar hun problemen zijn nog niet voorbij.

Probleemkind

Op school wordt ze als een probleemkind gezien, ze wordt regelmatig de klas uitgestuurd en ze is al een aantal keer geschorst. Nu heeft ze ook wel een beetje een grote mond en ze is bepaald niet gemotiveerd, maar hey, hoort dat niet bij het vak van tiener zijn? Bri vindt van wel, in ieder geval.

Rapper

Bri’s grote liefde is rap. Haar vader was een groot talent, maar hij werd doodgeschoten omdat hij zich omringde met de verkeerde mensen. Nu wil Bri het gaan maken als rapper. Niet alleen omdat ze goed is, want dat is ze, en ook niet om haar vader te eren, maar omdat het thuis financieel niet zo lekker loopt. Zeker als haar moeder ontslagen wordt en de huur niet meer betaald kan worden.

Niet te stoppen – Angie Thomas
Angie Thomas

Schrijfster Angie Thomas trad in haar tienerjaren zelf regelmatig op als rapper en dat is goed te merken. Ze weet waar ze over schrijft, de rapscene, de armoede en de discriminatie in het Amerika van nu. Met Niet te stoppen geeft ze een duidelijk beeld van het leven in een achterstandswijk, de gangs en van de uitzichtloosheid van het bestaan in deze wijken.

Keuzes

Bri maakt keuzes die niet zo handig zijn. Ze zegt en doet dingen die verkeerd overkomen. Maar als je Niet te stoppen leest, begrijp je de achtergrond en snap je waar haar keuzes vandaan komen. Het verschil dat gemaakt wordt tussen zwart en wit, de oneerlijkheid van het systeem, het systeem waar je zo moeilijk uitkomt. Het is een mooie opvolger van The Hate U Give en beslist een aanrader.

Vond je dit een tof blog? En zou je dat zelf ook willen, op je eigen website? Of LinkedIn bijvoorbeeld? Neem contact met me op, ik kan je helpen. Ik kan je teksten voor je schrijven, jouw teksten redigeren en ik kan je tips geven. Om zelf beter te gaan schrijven of hoe je aan onderwerpen voor je blogs komt. Stuur een bericht naar mirjam.vanelst@hotmail.com of bel me op 06-24479384. Ik hoor graag van je.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren