Pagina’s

Hoe ouder, hoe mooier – De tweede helft te lijf

Hoe ouder, hoe mooier – Isa Hoes & Medina Schuurman

Isa Hoes en Medina Schuurman laten in Hoe ouder hoe mooier zien dat je als vrouw van 50 jaar of ouder juist begint aan een fantastische tweede helft! Ze hebben daarvoor de hulp ingeroepen van mooie, sterke en krachtige vrouwen als Hélène Delhaas, Liliane Ploumen, Lizette Thooft, Marianne Verhoeven, Angela Maas, Rahma el Mouden en Neelie Kroes. Uit de gesprekken die zij voerden met deze vrouwen verzamelden Isa en Medina inspiratie op het gebied van schoonheid, gezondheid, spiritualiteit, seksualiteit en vooral empowerment. Een boek boordevol herkenbare verhalen en praktische tips voor iedere vrouw die knetterknap de barricades op wil gaan.

Wat is de overgang nu eigenlijk? In Hoe ouder hoe mooier worden de ‘technische’ aspecten van de overgang uitgelegd. Want we hebben natuurlijk wel gehoord over vermoeidheid, slecht slapen, minder zin in seks. Maar hoe zit het nu precies? En is er iets aan te doen? Een advies: erover praten. Met je huisarts bijvoorbeeld. Vertel welke klachten je hebt en eis (nee, niet vragen, maar met je vuist op tafel) dat je gehoord wordt. Zodat je niet naar huis gestuurd wordt met: ‘Dit hoort er nu eenmaal bij’.

Selfcare

‘Selfcare’ is natuurlijk altijd heel erg belangrijk. Hoe ouder we worden, hoe belangrijker het wordt. Want okay, we zijn geen 25 meer en dat voelen we inmiddels ook. Niet erg, maar wel een belangrijke reden om goed voor onszelf te zorgen. Voor onszelf opkomen, maar ook op tijd naar bed, genoeg water drinken, lekker en gezond eten, niet teveel alcohol… Best simpel eigenlijk. Maar ja, ook best lastig. Ook op mentaal gebied moeten we goed voor onszelf zorgen. Yoga, meditatie, niet alleen maar doorgaan, maar ook op tijd rust pakken.

En seks!

Na de overgang zijn we toch met z’n allen een paar dorre takken? Met van dat rimpelige vel en een ontevreden hoofd? Nee, hoor! Er zitten heel veel voordelen aan de tweede fase. Zo hoef je niet meer bang te zijn om zwanger te worden, zijn je kinderen waarschijnlijk het huis uit en kun je je dus op je belangrijkste doelen richten. Wat die doelen dan ook zijn. Ook dat kun je zelf uitvinden. Klinkt goed, toch? Misschien ga je voor een carrière switch, ga je een opleiding volgen of zet je je eigen platform op. Net zoals Isa Hoes en Medina Schuurman gedaan hebt. De keuze is reuze, dames. En hoe je je seksleven leuk en lekker houdt, ook daarvoor krijg je tips en tricks.

Hoe ouder, hoe mooier – De tweede helft te lijf
Dus

Hoe ouder hoe mooier gaat over veel meer dan de overgang. Het gaat over ‘empowerment’. Wij vrouwen zijn fantastisch. Ja, ook met opvliegers en een sacherijnig hoofd. Alleen, dat vergeten we nog wel eens. Isa Hoes en Medina Schuurman helpen ons herinneren hoe geweldig we wel niet zijn. Dat doen ze onder meer met verhalen van vrouwen die weliswaar in de tweede helft van hun leven zitten, maar wel op hun manier.

Aanrader?

Ja, vind ik wel. Hou ouder hoe mooier maakt inzichtelijk wat de overgang nu eigenlijk is, hoe wij voor onszelf kunnen zorgen en geeft ons qua empowerment en self care een vriendelijke schopje onder de kont. Doen! Voor onszelf opkomen en voor onszelf zorgen. Ik vind het inspirerend. En dan ga ik nu een stuk wandelen. Selfcare, lieve lezers.

Vond je dit een tof blog? En zou je dat zelf ook willen, op je eigen website? Of LinkedIn bijvoorbeeld? Neem contact met me op, ik kan je helpen. Ik kan je teksten voor je schrijven, jouw teksten redigeren en ik kan je tips geven. Om zelf beter te gaan schrijven of hoe je aan onderwerpen voor je blogs komt. Stuur een bericht naar mirjam.vanelst@hotmail.com of bel me op 06-24479384. Ik hoor graag van je.

Dit artikel verscheen eerder op Mirjam haar eigen site. Ga daar vooral een kijkje nemen, klik hier.

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren