Pagina’s

Monster Zoo

Monster Zoo – Tjerk Noordraven

SSSSSSSSS!
Het luide gesis komt van heel dichtbij. Ik ben onmiddellijk klaarwakker. Angstig open ik mijn ogen… en schok van schrik. Een gitzwarte slang kronkelt over het dekbed.

Zo opent Monster Zoo, het nieuwste boek van Tjerk Noordraven. Dat is lekker voorlezen voor een moeder met een diepgewortelde angst voor slangen. Gelukkig hebben mijn kinderen daar helemaal geen last van, sterker nog; hoe enger het dier, hoe beter.

Laat dat nu de specialiteit van Tjerk Noordraven zijn. Wij kennen hem al van zijn enge serie over Nera, maar deze is nog niet zo geschikt voor de jongere lezer hier in huis. Al bladert ze wel graag door Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan. Maar nu is er Monster Zoo en kan ze zelf lezen en griezelen, en dat doet ze dan ook graag.

Monster Zoo

In Monster Zoo ontdekt Jindra dat zijn vader helemaal geen normale verzorger in de dierentuin is, maar dat hij in een geheime kelder zorgt voor de meest wonderlijke en ook wel enge wezens. Als zijn vader met een mysterieuze beet in het ziekenhuis belandt, wordt Jindra de nieuwe bewaker van het ondergrondse complex en alle levensgevaarlijke monsters die daar verstopt zitten. Inderdaad ja, wezens die we al kennen uit dat wonderlijke boek dat ik hierboven al noemde. Hoe komen die monsters daar? En wat is er met Jindra’s vader gebeurd? Je komt er allemaal achter!

Het boek is precies spannend genoeg, staat vol met grappige illustraties en door de vormgeving leest het lekker vlot, juist voor beginners. Persoonlijk vind ik Het nieuwe spookhuis leuker, maar ik zit dan ook dichter bij de 40 dan de 7 jaar. Meer leuks over Monster Zoo? Ja, het is een serie! Dus je kunt je verheugen op meer spannende avonturen van Jindra en de zoo.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren