Pagina’s

Gelezen in december

December leesmaand

Leesmaand inderdaad, verder konden we toch weinig doen. Alhoewel… De gekkigheid van 2020 sloten wij af met een nieuwe huisgenoot; puppy Bowie. Een soort gekke mix van Corgi en Herdershond uit Roemenië en super schattig, -wollig en -grappig. Dus wij vervelen ons niet eigenlijk. Er wordt gewandeld, getraind en geknuffeld. En als we dan thuiskomen met frisse wangen, dan gaan we lekker uitrusten op de vloerverwarming (hond) of de bank (ik) met een oude theedoek (hond) of een boek (ik).

Benieuwd naar wat ik las? Of liever schattige hondenfoto’s zien? Ik laat ze beide zien, enjoy!

The Cazalets
All Change – Elizabeth Jane Howard

Eindelijk het laatste deel van The Cazalets. Aan de ene kant was ik er wel klaar mee, al die mensen die maar vreemdgaan en klagen over elkaar, maar het voelde ook een beetje onaf; ik wilde toch weten hoe het nu verder gaat met die familie. Uiteindelijk heb ik wel op een hele fijne manier meer geleerd over de jaren 30, 40 en 50 in Engeland, dat het allemaal zo glorieus niet was hoor alle schaarste rond de oorlog, de moeizame wederopbouw.

Op de e-reader

Ik vond nog meer moois op mijn e-reader, namelijk More than a woman van Caitlin Moran en De meeste mensen deugen van Rutger Bregmans, maar die heb ik al bejubeld in een eerder blog (kan je teruglezen als je hier klikt). Verder was er nog de Enola Holmes Mysteries serie waar ik het eerste deel van las, net als de film was het een prima tussendoortje, maar ik laat de overige delen maar voor wat ze zijn. Dankzij Bookchoice mocht ik afgelopen jaar veel nieuwe titels downloaden en natuurlijk moest ik rond kerst wel even Twaalf dagen voor kerst lezen, een fijne roman, maar niet eentje die me lang bij zal blijven.

Gelezen in december
Revelation – C.J. Samson

Nee dan de serie over Matthew Shardlake! Ik hield me tot nu toe redelijk goed aan slechts één deel uit de serie per maand, maar in januari ga ik gewoon bingen hoor! Historische crime op zijn best, zorg dat je wat van deze man leest in 2021. Wat er dan ook maar mag gebeuren, dan heb je in ieder geval een lichtpuntje.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Dat was het dan… Heb ik wéér de hele reeks gelezen. En alle films bekeken (slap aftreksel natuurlijk vergeleken bij de boeken). Dit keer las ik samen met mijn oudste dochter en het was zo gezellig om ervaringen te vergelijken. Dochter is nog niet helemaal klaar met Harry Potter en de relieken van de dood, maar met een restje kerstvakantie en daarna een online lesrooster met verkorte lesuren komt dat vast wel goed. Gelukkig heb ik nog een dochter, kan ik over een paar jaar gewoon nog een keer, want vervelen gaat Harry Potter nooit.

De man zonder hond – Hakan Nesser

Nog iets wat niet gaat vervelen; Scandinavische thrillers. Van Hakan Nesser las ik nog niet zoveel, daar kan na De man zonder hond wel eens verandering in komen. Een rampzalig familiefeest mondt uit in de verdwijning van een zoon/broer/oom en een kleinzoon/kind/neef en alle betrokkenen hebben wel wat te verbergen. Probeer dat maar eens op te lossen.

An immodest Violet – Joan Hardwick

Violet Hunt richtte in 1908 de Women Writers’ Suffrage League op, schreef talloze feministische romans en had vele hopeloze affaires met grote namen uit de literaire- en kunstwereld. Een fascinerend leven, maar helaas was deze biografie nogal droog en is het werk van Violet Hunt ook niet heel erg bekend meer. Ik had zelf nog nooit van haar gehoord tot ik dit boek in handen kreeg. Zo jammer! Want haar mannelijke collega’s uit die tijd worden nog wel regelmatig opnieuw gedrukt. Hoewel ik dit dus geen fijn geschreven boek vond, ben ik wel geïntrigeerd door Violet Hunt en heb ik meteen een mooi doel voor 2021; meer leren over haar werk en leven.

The lives of Tudor women
The lives of Tudor women – Elizabeth Norton

Aan de hand van bekende vrouwen uit de Tudor periode onderzoekt dit boek de levens van vrouwen uit alle kringen en klassen. En dat is leuk! Want hoe zat het bijvoorbeeld met scholing voor meisjes? Kon een vrouw ook een zelfstandig bestaan opbouwen in die tijd? Waarom zien de baby’s op de cover er uit alsof ze niet kunnen bewegen? Absoluut een aanrader als je van historische romans en detectives houdt die zich in die tijd afspelen, je beeld bij die verhalen wordt meteen veel rijker.

Murder at the old vicarage – Jill McGown

Dat heb je goed gezien, dit boek staat niet op de foto bij de rest van de stapel. Het was namelijk een lekkere cosy crime voor de feestdagen en ik las het in één dag uit. Tja, dan is het wel zo leuk om het door te geven voordat de kerstbomen weer worden opgeruimd. Voor jullie is het waarschijnlijk te laat, maar de eerste kerstcadeau tip voor 2021 heb je nu maar mooi binnen 😉

Dat was het dan, morgen begint er een nieuw (boeken)jaar, eentje waar we halsreikend en vol hoop naar uit kijken. Ik wel tenminste. Ik wens jullie een gezond en veilig 2021, met veel meer mogelijkheden om te doen wat je het liefste doet. Tot volgend jaar lieve lezers.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren