Pagina’s

  • Home
  • Non Fictie Fix
  • Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is – Chan Jae Lee & Kyong Ja Ahn
Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is

Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is – Chan Jae Lee & Kyong Ja Ahn

Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is staat vol met de allermooiste verhalen en illustraties over verbondenheid. Zoals zoveel grootouders, zochten de Koreaanse Chan Jae Lee & Kyong Ja Ahn naar een manier om verbonden te blijven met hun kleinkinderen, die op afstand wonen. Vooral ‘opa Chan’ was niet online, hij had nog nooit een e-mail gestuurd of zelfs maar iets opgezocht op Google. Ze besloten daarom om samen Instagram te leren gebruiken om contact met elkaar te houden. Elke dag deelt Chan een aquarel en ‘oma Marina’ schrijft er iets bij over hun leven, familie, verleden en cultuur. Dit inspirerende boek staat vol met hun liefdevolle verhalen en laat zien dat verbondenheid niets te maken heeft met leeftijd of met afstand.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om in verbinding te staan met onze geliefden. Familie, vrienden. En ook hoe moeilijk dat soms is. Afstand, een pandemie, drukke bezigheden… Soms lukt het gewoon niet zo vaak als we zouden willen, elkaar zien en horen. Een dikke knuffel geven.

Het Koreaanse echtpaar Chan Jae Lee en Kyong Ja Ahn weet daar alles van. Op een gegeven moment  besloten naar de andere kant van de wereld te emigreren. Om daar hun leven verder op te bouwen. Daar kregen ze kinderen en toen die kinderen zelf kinderen kregen, besloot een deel van het gezin terug naar Korea te gaan. Om toch in contact te blijven met hun kinderen en kleinkinderen, besloot Chan iedere dag een tekening te maken en Marina er een kort verhaal bij te schrijven.

Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is is een verzameling van al die tekeningen en verhalen. Het zijn kleine verhalen, van een pagina, over de dagelijkse zaken. Dingen die dagelijks voorbij komen. In ieder gezin. De eerste stapjes van een kleinkind. Een vakantie. Maar het zijn tegelijkertijd ook de grote dingen. Verbondenheid, liefde, het milieu. Familie. Want die kleine dingen zijn de grote dingen.

Chan Jae Lee en Kyong Ja Ahn laten met Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is hoeveel ze van hun familie, de aarde en hun leven samen houden. Het is een positief, lief en aandoenlijk boek dat mij verwonderde. Bij iedere tekening en ieder verhaal smolt ik een beetje meer. Bij iedere pagina die ik omsloeg hield ik ook een beetje meer van Chan Jae Lee en Kyong Ja Ahn.

Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is

Wat mij betreft is Dingen die je laten zien dat het leven schitterend is het perfecte cadeau. Vooral voor opa’s, oma’s en kleinkinderen. Misschien leuk om op te sturen, als je elkaar even niet kunt zien.

Uitgeverij Boekerij, bedankt voor het recensie-exemplaar!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren