Pagina’s

Een jongen met de naam Kerstmis

Een jongen met de naam Kerstmis

Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Sinds een week lees ik elke avond voor uit Een jongen met de naam Kerstmis. Nu had ik het boek stiekem zelf al gelezen vorige maand, want Matt Haig hè, ik houd zo van zijn boeken! De kerstvakantie is sowieso een tijd om heel veel te lezen, lekker warm binnen bij de kerstboom. Maar nu we weer in een lockdown zitten is lezen in ons huis alleen nog maar belangrijker geworden. Als we wakker worden, bij de koffie, ‘s middags als de lampen aan moeten, voor de kinderen als ze gaan slapen, ‘s avonds met een glaasje wijn er bij. Wij onderbreken dit alleen om de hond uit te laten en een frisse neus te halen 😉

Nu had ik alleen wel wat vrolijkers uit kunnen kiezen dan Een jongen met de naam Kerstmis. Dochter en ik zijn nu op een derde van het verhaal en vooralsnog is haar oordeel; “mooi en heel verdrietig” (vers van de pers, terwijl ik dit type heb ik haar ondervraagd).

Een jongen met de naam Kerstmis

Tot nu toe is Nikolas een arme jongen die nooit cadeaus krijgt en vaak met honger naar bed gaat. Hij heeft zijn moeder al verloren, maar nu is ook nog zijn vader vertrokken om elfen te zoeken. Tante Carlotta zou eigenlijk op hem passen terwijl zijn vader op reis is, maar die engerd laat hem buiten in de sneeuw slapen en hongert hem nog verder uit. Nicolas besluit zijn vader te gaan zoeken, maar ligt nu half bevroren in de sneeuw en kan niet meer verder….

Gelukkig lezen we vanavond weer verder

Kortom, een bak met ellende voor die arme knaap! Ik kan dochterlief gelukkig geruststellen, ook al gebeuren er veel nare dingen, het komt uiteindelijk goed met Nicolas. Een jongen met de naam Kerstmis zit bovendien vol met humor, mooie illustraties en ook hoop. Met een hartverwarmende boodschap; geven is magisch.

Uitgeverij Moon bedankt voor dit mooie recensie-exemplaar.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren