Pagina’s

Mirjam's best of 2020a

Mirjam’s cadeautips voor de feestdagen!

Lieve lezers, we weten het allemaal: 2020 is geen makkelijk jaar geweest. Laten we daarom lief voor elkaar zijn en elkaar een beetje helpen. Hieronder vinden jullie mijn cadeau aan jullie voor de feestdagen: 4 boekentips. 4 geweldige boeken, waar ik enorm van heb genoten in 2020. Waarvan ik 100% weet dat jullie, of jullie geliefden, ook zullen genieten. Dus ga naar de lokale boekhandel en koop deze boeken. Of laat ze bezorgen. ? Fijne dagen allemaal en op naar een fantastisch 2021!

The bookish life of Nina Hill – Abbi Waxman

Net op het randje van 2019, precies in de week dat mijn favorietenlijsten op Ogma live gingen, las ik The Bookish Life of Nina Hill. Wat een geweldig boek! Het zou jammer zijn als jullie Nina zouden mislopen, daarom mag ze op mijn overzicht voor 2020. Want Nina heeft alles voor een hele fijne leeservaring: een sympathieke hoofdpersoon, een BOEKHANDEL (zwijmel) en een kat. Een hele grappige, cynische, leuke kat. Ja, hij praat. Abbi Waxman’s roman is misschien geen literair hoogstandje, maar het is gewoon leuk. Superleuk en super-feelgood. Perfect voor onder de kerstboom.

Mevrouw Verona daalt de heuvel af – Dimitri Verhulst

Op een gure winterdag daalt Mevrouw Verona de heuvel van Oucwegne af, in de wetenschap dat de terugtocht voor haar fysiek niet meer haalbaar is. In het dal gaat ze bij de rivier zitten, in afwachting van haar laatste moment, vergezeld door een trouwe hond. Herinneringen leiden terug naar de gelukkige momenten met haar grote liefde, de veel te vroeg gestorven Meneer Pottenbakker, die haar na zijn dood ook immer vergezelde. Oh, wat ontzettend prachtig is dit boek van Dimitri Verhulst! Een kleine 150 pagina’s gevuld met de liefde. Het is aan een kant een slow read, want de zinnen van Dimitri Verhulst zijn adembenemend mooi. Ik bladerde regelmatig even terug, om nog een keer te genieten van zijn taalgebruik. En tegelijkertijd wil je heel graag weten wat er in het verleden gebeurd is en wat er nu gaat gebeuren… Ik ben fan van Dimitri Verhulst, dat is wel duidelijk.

Mirjam's best of 2020a
De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Ik kan hier heel weinig over zeggen, behalve: mooi. Heel mooi. Maar omdat jullie vast iets meer informatie willen, dit staat op de site met het blauwe mannetje: De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert. Kopen dus, en lezen.

Gender swapped fairy tales – Karrie Fransman & Jonathan Plackett

Nog zo’n absolute must-read: Discover a collection of fairy tales unlike the ones you’ve read before… People have been telling fairy tales to their children for hundreds of years. And for almost as long, people have been rewriting those fairy tales – to help their children imagine a world where they are the heroes. Karrie and Jon were reading their child these stories when they hit upon a dilemma, something previous versions of these stories were missing, and so they decided to make one vital change.. They haven’t rewritten the stories in this book. They haven’t reimagined endings, or reinvented characters. What they have done is switch all the genders. It might not sound like that much of a change, but you’ll be dazzled by the world this swap creates – and amazed by the new characters you’re about to discover. Wauw, wat een boek! Dit moet echt in ieders boekenkast staan. Of je nu kinderen hebt of niet. Zo bijzonder is het niet, toch, om het geslacht van de mensen in de sprookjes te om te draaien? En van de dieren? Dus wel. Het heeft heel veel impact. Heel, heel bijzonder. Dit is een belangrijk boek, een echte mustread, met welk geslacht je je ook identificeert. Of niet. You can thank me later. ?

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren