Pagina’s

de capsulegarderobe

De capsulegarderobe van Leoni Huisman – Deel 2

Nou, daar ging ik. Mirjams capsulegarderobe, let’s bring it on. Appeltje eitje, dacht ik nog. Want mijn kledingkasten (ja, meervoud) zijn al op seizoen en op kleur gesorteerd. Hoe moeilijk zou het zijn om daar 21 must haves uit te pikken? Plus 7 lievelingsitems? En sinds ik geen pumps meer draag, heb ik al een stuk minder schoenen. Vijf paar uitzoeken zou niet moeilijk moeten zijn.

Ik blijk dus aan een grove vorm van zelfoverschatting te leiden. Dat ligt dus niet aan Leoni Huisman, dat ligt aan mij. Leoni waarschuwt daar in haar boek ook voor, het is best mogelijk dat je een paar rondes moet doen om aan je perfecte capsulegarderobe te komen. Anyway…

Ik kwam er dus achter dat ik maar 3 bottoms heb in mijn herfst/winterkast. Althans, ik heb maar 3 broeken. Ik heb ook nog 2 rokken, maar… die doe ik nooit aan. Want ik ben geen rokkenmens. En vooruit, ik heb ook nog meerdere jurken. Dus ik loop niet bepaald in mijn blote kont. Maar toch, 3 broeken vond ik echt te weinig en daarom kwam de postbode een paar dagen later een broek brengen. ? Wat overigens ook tegen Leoni’s advies is, maar goed.

Toen ik met veel pijn en moeite mijn 21 basisstukken bij elkaar aan het zoeken was, kwam ik er achter dat mijn kleding helemaal niet goed bij elkaar past. Te weinig bottoms dus, heel veel vesten (minstens 6) en kleuren die niet met elkaar matchen. Daar ging mijn droombeeld van een multifunctionele garderobe. Dit was wel even een dieptepunt van mijn sessie, zeg maar. Gelukkig geeft Leoni geeft heel veel tips hoe je je kleding kunt combineren, heel fijn.

De kleding die ‘over’ is, die je dus niet in je capsulegarderobe wil hebben, moet je van Leoni ergens anders moet opbergen. Zodat je niet in de verleiding komt ze toch bij je capsulegarderobe te voegen. Je wilde nog maar 36 items, weet je nog? Daar heb ik me aan gehouden. Maar ze zegt ook dat je geen dingen moet wegdoen. Daar heb ik dan weer niet naar geluisterd. Een jurk kwam zo gepilferd uit de kast, dat ik ‘m echt niet meer wil dragen. Die zit dus al in de zak. En een paar andere items staan op Marktplaats. Want die passen niet meer bij me.

de capsulegarderobe

En dan nu het goede nieuws! Ik heb een heerlijk overzichtelijke kledingkast, met stukken die ik echt wil dragen. As we speak heb ik een combinatie aan die ik voorheen nog nooit aan had. Waaronder de broek die ik kocht na de ontdekking dat ik nog maar 3 broeken had. En de blouse die ik een tijdje terug via Marktplaats kocht. Die ik superleuk vond en vind, maar nog nooit droeg. Met een vestje (vest nummer 7, realiseer ik me nu) dat meestal in mijn kast blijft hangen. De roze twin van dat vestje ligt in de bewaarkast. Tot over een paar maanden!

Het is dus niet de bedoeling dat je na de garderobesessie nieuwe dingen gaat aanschaffen. Logisch, want het idee is dat je rust creëert. Geen nieuwe zoekopdrachten op Marktplaats, geen uren doorbrengen op die grote kledingsites. Want je hebt alles al voor het aankomende seizoen. Drie maanden lang rust. Heerlijk. Ook daar houd ik me niet helemaal aan, want ik wil echt nog een ribbroek. Want die zitten zo fijn! En ik wil nog een zwarte broek. Maar allebei hebben geen haast, want ik weet dat ik plenty  kleding heb en dat geeft dus die rust. Heel prettig!

de capsulegarderobe

Ik ben nu al benieuwd naar mijn volgende capsulegarderobesessie, want dan gaat het vast beter. Zelfoverschatting? Alweer? We zullen het zien. ? Maar dat boek van Leoni Huisman? Topper!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren