Pagina’s

Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur… Een avontuur met diamantdieven, hondvoerders en een buitengewone groep beestachtige spionnen!

Sinterklaas Kapoentje

Deze week was het spel voorgoed uit. “Mama, eigenlijk zijn jij en papa Sinterklaas hè?” Dat was wel even slikken hoor, dat ook mijn jongste kind Het Grote Geheim heeft ontdekt. Bovendien voert het de druk wel op. Tot nu toe heb ik Sinterklaas de schuld kunnen geven als de buit een beetje tegenviel, nu valt de verantwoordelijkheid geheel op mijn schouders 😉

Voor wie ook worstelt met het zoeken van een leuk cadeau hebben diezelfde dochter en ik wel een goede tip. Een boek natuurlijk! En dan vooral eentje waar we samen van hebben genoten; Mickey en de beestachtige spionnen.

Lekker puzzelen

Je las het hierboven al in de blurb van het boek, de heldin van het verhaal is dol op puzzels en raadsels. Mickey is altijd op zoek naar codes om te kraken, en een van die codes opent zomaar een nieuwe wereld voor haar. Een wereld waarin ze dieren kan horen praten. Een wereld waarin ze lid wordt van een geheime organisatie geleid door een enorme slang. Opeens is Mickey de menselijke side kick van een groep dieren die a lá de CIA diergerelateerde misdaden bestrijden. Ze komt als geroepen omdat de vorige menselijke agent zonder spoor is verdwenen terwijl er diamanten worden gestolen en honden ontvoerd.

Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey en de beestachtige spionnen viel in de smaak bij de 7-jarige. Dieren in de hoofdrol is natuurlijk altijd een goed idee en het feit dat de lezer wordt uitgenodigd om zelf mee te denken over de codes en puzzels die Mickey moet oplossen geeft het een actief tintje. Samen lezen is hartstikke fijn, maar het taalgebruik is goed afgestemd op jonge lezers. Daarbij zijn de hoofdstukken niet te lang en staat het boek bomvol grappige illustraties. Perfect dus om zelf stiekem in bed nog een paar hoofdstukken te lezen in plaats van braaf te gaan slapen 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren