Pagina’s

Hotel Schiller

Hotel Schiller – Marjolein Bierens

Het roemruchte Hotel Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein was tussen de twee wereldoorlogen een bruisende ontmoetingsplek voor beroemde schilders, toneelspelers en andere kunstenaars. Louis Davids, Fien de la Mar, George Hendrik Breitner en vele anderen vonden hier hun stek.

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vonden gevluchte artiesten uit Duitsland en Joden er onderdak en tijdens de bezetting bevolkte de ‘Wehrmacht’ het hotel. Na de bevrijding verschenen de Canadezen. In de jaren daarna verloor het hotel langzaam zijn grandeur.

Op adembenemende wijze beschrijft Marjolein Bierens de opkomst, de bloei en het verval van het hotel, waar niet alleen gasten maar ook de vaderlandse en Europese geschiedenis hun intrek namen. Hotel Schiller is een bijzonder en waargebeurd verhaal én een wervelende reis naar vervlogen tijden.

Wauwie, wat een prachtig boek! Een genot om te lezen en om te kijken. Perfect voor op je coffee table. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Hotel Schiller gehoord, maar wat ben ik blij dat ik het mocht lezen van Uitgeverij Meulenhoff. Genieten met een grote G. Daarom besloot ik een vlog op te nemen over mijn leeservaringen. Zodat ik jullie ‘live’ kan vertellen waarom ik het boek zo geweldig vind en waarom jullie het moeten lezen. Dat vlog kunnen jullie hier zien.

Sinds kort heb ik dus mijn eigen YouTube kanaal, superleuk om te doen! Nu denken veel mensen dat dat zo’n beetje vanzelf gaat, zeg maar… Die mensen moet ik helaas teleurstellen. Het is best veel werk. Want helaas babbel ik niet zo’n 5 minuten achter elkaar door zonder me te verspreken. Of zonder eh… te zeggen.

Hotel Schiller

En soms komt er een bericht binnen waardoor de video-opname stopt. Helaas is het geheugen van de camera wel eens vol, waardoor natuurlijk de beste opname van die dag niet volledig opgenomen is. Of heb ik een foto gemaakt in plaats van een video. Ook zo handig. ?

Daarom, om jullie te laten zien dat het leven van een vlogger ook niet over rozen gaat, heb ik hier een blooper voor jullie klaargezet. Kunnen jullie de week vrolijk beginnen. Enjoy!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren