Pagina’s

Oktober

Nog even over oktober

Een terugblik naar oktober, dat kan toch nog best na de eerste week in een verse, nieuwe maand? Ik hang wel vaker in het verleden, met mijn liefde voor historie. Ja zelfs op het rampjaar 2020 wil ik wel terug kijken, want interessant was het absoluut. Maar dat bewaar ik wel voor een andere keer, nu is het tijd voor de boeken van oktober.

Bovenop de stapel het volgende Cazalet deel, nog steeds heerlijk leesvoer. En het dikste boek van de stapel is The Order of the Phoenix, de Harry Potter challenge met oudste dochter gaat als een speer. Het doel is om in november alle boeken uit te hebben en dan een filmmarathon te houden in de kerstvakantie. Gewoon een weekend op de bank liggen slonsen met dekens en lekkers. Nu al zin in. Oké terug naar het leesvoer:

Always look on the bright side of life

Ik daag je uit om een meer toepasselijke titel voor 2020 te vinden! Wie weet maak ik er een overzicht van. Ik genoot enorm van de autobiografie van Eric Idle. Ondanks de vele trieste gebeurtenissen die meneer Idle beschrijft is het boek een optimistisch geheel waar ik echt vrolijk van werd. Ik lachte hardop, zocht favoriete fragmenten met Eric Idle op Youtube op en las (geheel ongevraagd natuurlijk) hele passages voor aan de echtgenoot. Laatsgenoemde boft maar hoor met zo’n vrouw als ik 😉

Oktober
Audrey Hepburn, het Nederlandse meisje

Audrey Hepburn, actrice en ergens vaag wist ik ook wel dat zij Nederlandse roots had, maar ik heb mij nooit zo in haar persoonlijk geïnteresseerd, ook al genoot ik wel van de klassiekers waar zij zo in schitterde. In dit portret gaat de schrijver diep in op haar jeugd en de tijd die zij in Nederland doorbracht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik heb zo veel geleerd van dit fascinerende verhaal. Een aanrader hoor.

Hoe God verdween uit Jorwerd

Inmiddels wel een klassieker denk ik, deze geschiedenis van het dorp Jorwerd. Ik kom er regelmatig vlak langs op weg naar vrienden en ook al is dat de enige band die ik met het dorp heb, vond ik het zeker interessant leesvoer. Dat heeft zeker te maken met de schrijfstijl van Geert Mak en het feit dat het geen droge-feiten-boek is, maar vooral uit verschillende familiegeschiedenissen en verhalen van de inwoners van Jorwerd zelf. Maar het beeld dat wordt opgeroepen is voor mij ook door te trekken naar andere dorpen in Friesland waardoor het mijn eigen familiegeschiedenis ook weer een beetje meer tot leven komt.

Mickey en de beestachtige spionnen, Een jongen met de naam kerstmis & Maak dat de kat wijs

Er is een uitgever die heel goed weet welke boeken en verhalen het hier in huis goed doen, en ons dan ook vaak weet te verrassen met leuke titels. Over Maak dat de kat wijs schreef ik op Instagram een stukje en over de andere twee horen jullie binnenkort meer op het blog.

Powervrouwen

Van Uitgeverij Karakter kreeg ik Powervrouwen en ook daarover wil ik het nog uitgebreid hebben. Kleine spoiler; love it. Maar dat dachten jullie vast al. See you in november!

PS: die mooie herfstillustratie achter de stapel boeken? Die kocht ik bij Studio Mach. Mocht je al aan december cadeaus denken kijk dan vooral in haar Etsy shop 😉

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren