Pagina’s

achterstallig leeswerk

Achterstallig leeswerk

Meestal deel ik aan het einde van de maand met jullie wat ik zoal heb gelezen in de voorgaande weken. Maar het leek mij ook wel eens leuk om te laten zien wat er nog ligt aan achterstallig leeswerk. Bijna elke boekenfan weet wel wat ik bedoel. Die stapel ongelezen boeken die nooit kleiner lijkt te worden omdat er telkens weer nieuwe geweldige aanwinsten bijkomen. De berg leesvoer die bewijst dat boeken lezen en boeken verzamelen twee hele verschillende hobby’s zijn. Kortom, mijn lockdown-overlevings-pakket.

Veel pret buiten de deur zal het wel niet worden de komende maanden, dus ik ben blij dat ik al jaren hamster. Om over de hoeveelheid pagina’s die staan te springen om opnieuw te worden gelezen maar niet te beginnen. Of wacht, laat ik daar nu wel mee beginnen! Want nadat ik Red Dragon en Silence of the Lambs opnieuw heb gezien vorige week, heb ik het werk van Thomas Harris snel naar beneden gehaald. En opeens viel het mij op dat ik de inhoud van de fruitkisten, die bij ons als kast dienen, ruwweg in drie thema’s in te delen valt; spannend, niet spannend en leerzaam.

achterstallig leeswerk

Naast Thomas Harris ga ik mij verlekkeren aan C.J. Sansom zijn Shardlake serie, The Rivers of London boeken van Aaronovitch, historische fictie van Bernard Cornwell en een paar fantasy series die ik nog niet ken. Zin in!

Van lezen word je slim

Er valt ook nog genoeg te leren. Uiteraard wil ik een flink aantal studieboeken uit hebben voor het nieuwe jaar, maar de biografie van Eric Idle lokt mij ook. Die kreeg ik te leen van Jolanda, net als Mudlarking, over welke schatten er nog steeds te vinden zijn in de Thames. Dan zijn er ook nog de middeleeuwse edelvrouwen die mijn aandacht nodig hebben, en kolonisten in Drenthe, Tudor vrouwen, beroemde maîtresses en Jorwerd. Volgens mij ben ik de enige in Friesland die Hoe God verdween uit Jorwerd nog niet heeft gelezen.

Als ik zo klaar ben met bloggen dan zet ik een grote pot thee en ga ik verder met de Cazalets. Deze familiekroniek valt zeer zeker in de categorie niet-spannend, maar is echt de ultieme ontspanning na een drukke dag. Ik ga ook verder met het oeuvre van Daphne du Maurier, en daarna natuurlijk de nieuwe bewerking van Rebecca op Netflix bekijken.

Koopstop

Uiteraard heb ik mij plechtig voorgenomen om geen nieuwe boeken aan te schaffen tot ik de kisten helemaal leeg heb gelezen. Dat is ook niet nodig, want er kwamen een aantal hele leuke recensie-exemplaren binnen. Daarover horen jullie later meer. Voor nu wens ik jullie alvast een fijn weekend, en blijf gezond!

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren