Pagina’s

Augustus wrap up

Augustus; volop vakantie leesvoer!

Ik houd de intro deze keer kort, want ik heb zo veel te vertellen over de boeken die ik deze maand las. Ik had dan ook bijzonder veel tijd om te lezen; we recreëerden dicht bij huis, de kinderen waren in een opperbest humeur en het was de laatste twee weken van onze vakantie zo heet dat je toch alleen maar stil thuis kon zitten als je niet in katzwijm op straat wilde vallen.

Dark fire & Sovereign

Picture this: een zachtaardige advocaat in Tudor Engeland die telkens namens de Kroon in hachelijke situaties terecht komt, waarbij hij moorden moet oplossen om zelf te kunnen overleven en daarbij aan zijn eigen religieuze opvattingen en trouw aan de regering en koning begint te twijfelen. Klinkt goed? Dan moet je aan de Matthew Shardlake serie van C.J. Sansom beginnen. Ik ga mijn best doen om in september minstens nog drie delen uit de reeks te lezen.

Dear Fahrenheit 451

Na het lezen van deze brieven van een bibliothecaresse aan haar boeken overweeg ik om te stoppen met schrijven over lezen en boeken. Want zo mooi en gedreven en duidelijk en vol passie en humor als Annie Spence kan schrijven… Nee, dat gaat mij nooit lukken. Dit is echt een fijn boek om door te grasduinen en keihard tegen te roepen “Jaaaaaaaaa ik had precies hetzelfde toen ik The Time Traveller’s Wife las!!!”. Ik heb dankzij Dear Fahrenheit 451 enorm veel zin om boeken die ik maar matig vond opnieuw te lezen, omdat mevrouw Spence zo goed heeft uitgelegd waarom iedereen het juist wél zou moeten lezen, en op de koop toe een lijst met heel veel nieuw, onontdekt leesvoer. Mocht je dit charmante boekje ooit tegenkomen, neem het dan mee, want het bevat een schat aan waardevolle tips.

Augustus wrap up
Voordat de koffie koud wordt

Wat een lief, intiem, ontroerend boek! Binnenkort lees je er alles over op Ogma 😉

Harry Potter challenge

Dochter en ik zijn begonnen aan een Harry Potter challenge! We lezen allebei de hele reeks opnieuw, zij in het Nederlands en ik in het Engels. We beginnen steeds tegelijk in het volgende deel en vragen elkaar dan een paar keer per dag “Waar ben jij nu?” of pochen met hoe ver we al zijn terwijl de ander nog maar in hoofdstuk één of twee is. Ik heb geen idee hoe vaak ik alle boeken inmiddels heb gelezen, maar het is nog steeds intens genieten.

Rosamund Lupton

Natuurlijk nam ik ik mijn e-reader mee naar de camping. De beste uitvinding ooit wat mij betreft; een apparaat kleiner dan een boek dat meer dan 200 boeken bevat. Helaas begint mijn arme Sony na 8 jaar trouwe dienst wat kuren te vertonen. En Sony maakt geen e-readers meer. Mochten jullie tips hebben voor een waardige vervanger van mijn lievelingsding dan hoor ik het graag!

Drie uur

Rosamund Lupton had mij te pakken zeg. Drie uur had ik ongeveer ook nodig voor Drie uur. Vanuit verschillende perspectieven volgen we real time een high school shooting. Ik vond het bijzonder indringend en kon het dan ook niet aan de kant leggen. Precies het soort boek dat je nodig hebt tijdens de vakantie. Rosamund Lupton mag vaker mee naar de camping dus.

The Black Plague in London

Het enige boek dat ik niet uit las. Dit boek was wat mij betreft een prima voorbeeld van het slaapverwekkend maken van een fascinerend onderwerp. Na 75 pagina’s van het doornemen en analyseren van testamenten en wat die zeggen over de mortaliteitscijfers was ik er wel klaar mee. Mocht jij dit nu een fantastisch uitgangspunt om meer te weten te komen over de zwarte dood in Londen, dan raad ik je dit boek van harte aan, want goed geschreven en onderbouwd is het dus wél.

De mannen van Maria

Zowel Drie uur als De mannen van Maria las ik dankzij mijn Bookchoice abonnement. In januari maakte ik gebruik van een aanbieding en nam een jaarabonnement. Om vervolgens elke maand de boeken te downloaden, maar er eigenlijk maar heel weinig van te lezen. De kast stond tenslotte ook nog vol mooie boeken, en omdat we tijdens de lockdown toch nergens naartoe mochten, kwam mijn e-reader ook wat minder vaak uit de hoes. Ik werd meestal ook niet zo enthousiast van het maandelijkse aanbod, maar de afgelopen weken bleek maar weer dat een onbekende titel je bijzonder kan verrassen. De mannen van Maria vond ik prachtig! Maria wordt als jonge vrouw naar Batavia in de Oost verscheept om daar te trouwen en de kolonie te vullen met kinderen. Maar Maria vult haar leven anders in dan wat er van haar wordt verwacht….

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren