Pagina’s

kekke kast Ellen

De gangbibliotheek van Ellen

Leuk dat je ons een inkijkje wilt kijken in je boekenkast! Wil je iets over jezelf en je liefde voor boeken vertellen?

Da’s geen makkelijke opgave, iets over jezelf vertellen maar ik ga er mijn draai aan geven. Ik schrijf zelf al jaren blogs en lees er ook diverse, waaronder die van Ogma .
Ik ben al jaren verantwoordelijk voor het maken van de Nieuwsbrief van de EBCN (Engelse Bulldog club Nederland) en heb ook jaren hun clubblad geregisseerd en gemaakt, dat wel samen met een andere dame .
Ik woon in het mooie Sliedrecht waar ‘t leven nog op een tandje minder staat als je het toe laat. Toen wij hier kwamen wonen, had het huis eigenlijk alles wat mijn hartje begeerde maar ik miste nog één ding in ons huis, een fijne grote boekenkast. Ik ben immers het type dat sommige boeken zelfs na diverse keren lezen niet weg kan doen.Maar ik wilde eigenlijk geen wand in de huiskamer er aan opgeven voor een boekenkast. Nou zei mijn man dan bouw ik een mini bibliotheek voor je in de hal (iedereen loopt altijd achterom naar binnen dus de voordeur is alleen voor leveranciers en collectanten.) Hij freesde zelfs twee gaten in de tussenmuur om daar glas in lood in te zetten, zodat ik vanuit de kamer altijd zicht heb op mijn boekenschatten.

kekke kast Ellen

Ik ben gek op lezen, zingen, mijn tuin, lezen in de tuin en mijn grote liefdes mijn Bullenkinders. En niet te vergeten mijn man en mijn zoon en lekker eten, gezelligheid en eerlijkheid.
Ik ben een 12 steden 13 beroepen vrouw want ik ben net een vlinder ik ontdek graag nieuwe dingen & uitdagingen en leg me niet graag vast op één plek qua werk. Dus ik kan jullie niet bij uitstek zeggen waar ik in uit blink. Ik ben een pleaser, een echte mensenmens met een grote passie voor dieren, ‘t type als jullie gelukkig zijn ben ik dat ook .
In mijn tuin pronkt een grote Villa met daarin 15 cavia’s en mijn 3 kippetjes. Want een leven zonder mijn al mijn passies zoals lezen, tuinieren, zingen/optreden, mijn liefdes en mijn dieren kan ik me niet voorstellen.
Da’s in grove lijnen wie ik ben: Ellen de Jong Van Vliet ,52 lentes Jong..

kekke kast Ellen

Wat giga leuk dat ik mag meeschrijven aan jullie special “Kekke kast 2020” dank jullie wel voor de uitnodiging . En ik hoop dat jullie van mijn input zullen genieten. Nieuwsgierig naar mijn penstreken op blog gebied? Ga dan gerust eens neuzen op mijn blog. Ik schrijf over dat wat me bezig houdt fascineert en boeit, dingen die ik mee maak in ‘t leven.

Heb je je boeken op een bepaalde manier georganiseerd?

Ja, ik ben toch wel een beetje control freak dus mijn Stephen King boeken staan bij mekaar maar zo ook de kookboeken en dierenboeken. Maar ik hou ook erg van gezellie dus ze lopen wel van onderwerpen door mekaar heen, en her en der zijn de planken aangekleed met een stukje antiek of snuisterij.

Wat staat er al jaren ongelezen in je kast?

De rij antieke boeken gekocht in ‘t begin toen ik nog niet zoveel boeken had om de bieb wat vulling te geven. Nooit gelezen maar wegdoen kan ik ze niet ze horen nou eenmaal in de kast. Misschien toch eens aan beginnen !!!!

kekke kast Ellen
Wat herlees je elke keer weer?

De Donkere Toren Saga Van Stephen King

Waar koop je het liefste je boeken?

Poeh, das verschillend. Kringloop, Bol of in de boekenwinkel ,maar zelfs gewoon in de supermarkt of uit mini biebs langs de weg of ziekenhuis.

Gewetensvraag. Heb je ook een e-reader?

Nee, ik hou te veel van de geur van boeken, het geluid van de bladzijdes om slaan en het echt een boek in handen hebben.

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje?

Het kwade licht van Dean Koontz en Het Rattenleger van James Herbert. Twee heel uiteen lopende boeken. De ene gekregen van mijn moeder die het las en zei “Das wat voor jou . Dus toen zij hem uit had is het mijn kant op gekomen, en inderdaad ademloos uitgelezen zeer boeiend verhaal. Het rattenleger heb ik uit de mini bieb in ‘t ziekenhuis. Een boekje niet voor de fainthearted folks met een zwakke maag of gestel. Dat was een leuk tussendoor boekje.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom?

Oef je gaat me echt laten kiezen? Dan ga ik voor De Noodzaak van Stephen King. Kort samengevat: in het dorp komt er een winkel en in die winkel is nou net te koop wat JIJ zocht. Te koop voor weinig of voor een wederdienst, en die wederdiensten liegen er niet om. Een boeiend verhaal maar ook een weergave van hoe sommige mensen in mekaar zitten, het alles willen hebben tegen welke prijs ook. En soms is die prijs wel erg hoog, maar toch zijn er die het ervoor willen betalen. Ja die boekentip zou ik jullie dan graag meegeven.

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

2 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren