Pagina’s

Books 4 life kast

Advies van Ingeborg en een kijkje in haar boekenkast

Hallo Ingeborg, leuk dat je ons een inkijkje wilt kijken in je boekenkast bij Books 4 Life! Wil je iets over jezelf en je werk als vrijwilliger vertellen?

Ik werk als interim personeelsadviseur en lees heel veel onderweg in de trein naar verschillende opdrachtgevers. Advies is maar advies. Daarom werk ik een halve dag per week in de winkel van Books 4 life (www.books4lifenijmegen.nl) Het verkopen van boeken bij Books 4 life is concreet, resultaatgericht. We zijn blij met elke euro voor het goede doel. Ik beheer de kasten T t/m Z, wat betekent dat alle boeken geschreven door schrijvers met een naam T-Z door mij worden bijgehouden. Als ik werk in de winkel weet ik dus precies wat ik ga doen op rustigere momenten.

Wat vind je het leukste aan je werk bij Books 4 Life?

Het contact met de klanten, vrijwilligers en alle boeken om mij heen en het tevreden gevoel aan het einde van de dag dat boeken een tweede leven krijgen bij tevreden klanten.

Welk boek uit je Books 4 Life kast raad je je klanten aan?

De zevende ontmoeting van Wassmö. Een vergeten boek, maar dit boek is mij bijgebleven. Het gaat over de levens van twee mensen die elkaar in hun leven zeven maal ontmoeten, maar een diepe band hebben. Als lezer weet je dat zij elkaar weer gaan ontmoeten, zij hebben geen idee.

Heb je altijd al in een boekhandel willen werken?

Eigenlijk wel, het kwam echter niet in me op dat echt te gaan doen. Voor mij dus een uitgekomen droom om dit toch te doen.

Welk boek heb je zelf als laatste gekocht?

Nieuwjaar van Julia Zeh.

Gewetensvraag. ? Heb je ook een e-reader?

Zeker. Dat is heel fijn op lange fietstochten en bergtochten waarbij wij zo min mogelijk meenemen. Of voor heel dikke boeken die ik in de trein wil lezen. Ik heb een lichte weerstand tegen dikke boeken…

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje?

Er liggen er meerdere. Op het moment lees ik De Tolk van Java van Alfred Birney, The man in the wooden hat van Jane Gardham en Pastorale van Stephan Enter. Het middelste boek heb ik gekocht bij Books 4 life.

Ogma is een boekenblog vol verhalen over stoere boeken, oude boeken, soms wat nieuws en soms boeken waar je écht even je best voor moet doen om een exemplaar in handen te krijgen. De vaste redactie bestaat uit Tineke, Jolanda, Mirjam, Simone, Anita en Jan-Rutger en soms maken ze gezamenlijke artikelen of is er een gastblogger. Die blogs vind je onder dit profiel. Enjoy!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren