Pagina’s

The astro poets

The Astro Poets – Alex Dimitrov & Dorothea Lasky

De dichters Alex Dimitrov & Dorothea Lasky (online bekend als The Astro Poets) verenigen oude kennis over de dierenriem met het moderne leven. The Astro Poets helpen je ontdekken wat er voor jou in de sterren geschreven staat en hoe je dat kunt gebruiken om beter om te gaan met je vriendschappen, je carrière en je zeer gecompliceerde liefdesleven. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom je Tweelingen-date je niet aan het woord laat, hier vind je het antwoord. Dit boek geeft je de perfecte kennismaking met de 12 sterrenbeelden en is een bron van herkenning en vermaak voor iedereen. Het astrologieboek voor de 21e eeuw and beyond.

In een ver verleden ging ik met een getrouwde collega uit eten. We werkten nog niet zo lang samen, het was een soort kennismakingsgesprek. Tijdens het diner voor twee, dat erg gezellig was, vertelde hij dat zijn sterrenbeeld Schorpioen was en dus niet te vertrouwen was. Rechtlijnige, trouwe en eigenwijze Stier dat ik ben, dacht ik dat dat wel meeviel. We hadden tenslotte zo’n goede klik. Helaas, hij had gelijk. Zo jammer dat ik The Astro Poets toen nog niet kende, dan waren me een hoop slapeloze nachten bespaard gebleven.

Ik hoop dat je het niet erg vindt, maar voor deze review beperk ik me even tot mijn eigen sterrenbeeld, dat van mijn vriend (altijd handig tenslotte) en dat van mijn moeder. ? Sorry. Maar eerst dit: volgens de uitgever is dit het ‘allerleukste boek over astrologie ooit’. Nou heb ik niet alle astrologieboeken gelezen. Maar dit is wel een heel erg leuk boek. Verfrissend, helemaal van nu en de omschrijving van het meest geweldige sterrenbeeld klopt als een zwerende vinger. Zo goed dat ik sommige stukken niet ga doorsturen naar mijn vriend. Andere wel, natuurlijk. ?

The astro poets

Dus, hier komen een paar eigenschappen van Stieren die wel handig zijn om te weten:

 • Heb je geen Stieren in je leven, stuur dan een SOS het heelal in. Als je van plan bent om lang te leven, zul je er minstens 1 nodig hebben.
 • Stieren hebben heel veel te bieden wat de liefde betreft.
 • Stieren zijn buitengewoon sexy.
 • Als je nog nooit in de veilige armen van een Stier bent gevlucht, heb je nooit echt geleefd.
 • Stieren hebben een fantastische kledingsmaak.

Hebben Stieren ook slechte eigenschappen? Nee. Nou ja, vooruit dan, een paar hele kleine minpuntjes die eigenlijk te verwaarlozen zijn:

 • Stieren herinneren zich altijd alles, wat niet handig is als je ruzie met hen hebt.
 • Als een Stier kwaad op je is, dan berg je maar. Want ze worden niet snel boos, maar als het eenmaal zo ver is, dan zijn, net zoals in andere dingen, vasthoudend.
 • Stieren denken vrij meedogenloos over persoonlijke banden en manieren om op de lange termijn geld en stabiliteit te verkrijgen.
Herkenning, iemand?

De pluspunten van de Kreeft:

 • Als Kreeften een kamer binnenkomen, dan brengen ze een gevoel van levendig optimisme mee.
 • Kreeften willen het gevoel hebben dat ze helpen. En meestal doen ze dat ook echt.
 • Een Kreeft zal waarschijnlijk de beste minnaar zijn die je ooit hebt gehad. Omdat Kreeften kunnen uitvinden wat je emotionele zwakte is en die kennis omzetten in verleiding. Kreeften voelen intuïtief aan waar je behoefte aan hebt op emotioneel vlak en geven je dat.

En de wat mindere kanten van dit waterteken:

 • Kreeften kunnen behoorlijk bazig zijn. Ze zijn niet zo tolerant wat betreft gedragingen die ze contraproductief of buitensporig vinden. Het komt voort uit liefde, maar toch.
 • Voor een Kreeft bestaat er niet zoiets als te veel contact met hun geliefde. Tenzij de Kreeft aan het werk is. Dan kan het lijken alsof ze je negeren, zo erg dat ze zelfs geen antwoord geven als ze naast je op de bank zitten.
 • Kreeften worden sneller dan andere mensen overgenomen door gevoelens van mistroostigheid.
 • Als er iets mis is, dan vinden Kreeften dat dat de schuld van een ander is.
 • De buien van Kreeften lijken op het weer en de veranderlijke aard daarvan; je moet zo nu en dan onweer doorstaan om een zonnige dag te krijgen.

Hey, dat is raar, de Kreeften lijken meer minpunten te hebben dan de Stier. Bijzonder. ?

En dan de Vissen:

 • Het ongelooflijke aan een relatie met een Vissen is dat vrijwel niets in jouw verleden of in je emotionele leven hen zo afschrikt dat ze je opgeven.
 • Vissen geloven anderen op hun woord en zijn goed van vertrouwen. Hoe vaak Vissen ook gekwetst zijn, ze houden veel vertrouwen in mensen.
 • Vissen zijn het gewend om mensen te vergeven dat ze teleurstellend zijn en zijn het gewend om van tekortkomingen te houden.

De minpunten van dit Waterteken:

 • Vissen zijn bezitterige en aanhankelijke minnaars.
 • Vissen koesteren wrok, ook al doen ze net alsof er niets aan de hand is. Ze zijn passief-agressief.
 • Vissen kunnen nogal eens grillig zijn en raken vaak verdwaald in wat er mogelijk is, in plaats van wat werkelijk is.

En, herkenbaar? Best handig, zo’n astrologieboek. Bijvoorbeeld als je een nieuwe baan hebt, of een nieuwe minnaar. Of als je je ouders eens op een andere manier wilt leren kennen. Of je broers of zussen. Best wel verfrissend, kan ik je zeggen. Ik heb erg genoten van The Astro Poets, ik kan het zeker aanraden! En dan ga ik nu eens kijken wat Dimitrov en Lasky te zeggen hebben over mijn Ogma-collega’s. Fijne dag!

In het dagelijks leven is zij druk met tekst als Marketing Communications Manager, maar ’s avonds reist zij met Josje en een bak thee naar verre oorden in langvervlogen tijden. Op zaterdagochtend spreekt ze audioboeken in bij Dedicon, voor mensen met een leesbeperking. Favoriete boeken zijn sprookjesachtig mooi, barsten van de ontberingen en lopen als het even kan, goed af. En de hond gaat dus niet dood! O ja, ze werkt ook nog aan haar eerste verhalenbundel.

One Comment

 • Anita

  24 juni 2020 at 16:41

  Haha!
  In eerste instantie las ik het woord als ‘poets’, als in poetsen, poetsvrouw. Ahum
  Maar ja, dan kom je op de vraag: wat is in hemelsnaam een astropoets??!
  Inmiddels is het me duidelijk.
  Deze stier herkent zich in de beschrijving. Dat boos (=ontsteken in furie) worden is wel een dingetje; ik waarschuw mensen tegenwoordig, want het is wel eens schrikken als ze al jaren met me samenwerken in pais en vree en dan opeens een andere kant zien. ?
  Het viel mij ook op dat de kreeft meer minpunten heeft dan pluspunten ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren