Pagina’s

Maeve Binchy

Ogma klassieker: Maeve Binchy in de minibieb

Waarom vond ik het eigenlijk ooit een goed idee om mijn Maeve Binchy boeken te verkopen? Rationeel kan ik dat best uitleggen, want ik was aan het minimaliseren en consuminderen en daar hoorden minder boeken bij. Stiekem vond ik ook wel dat ik de fase van lichte boeken wel een beetje ontstegen was. Ik had mijn heil gevonden in Literatuur! Bovendien kon ik er maar liefst 5 hele euro’s voor krijgen. (!) Voor 4 boeken. Dus hup, ze gingen weg. Rationeel kan ik het dus wel uitleggen. Maar toch….WAAROM? Waarvoor? Voor die halve meter ruimte in de boekenkast?

Not done

Ik heb heel veel spullen verkocht en er nooit meer aan gedacht, maar ik heb er spijt van dat ik mijn Maeve Binchy boeken heb verkocht. Nu zit er namelijk een gat in mijn boeken-loopbaan. De boeken waren een afspiegeling van een tijd waarin ik er ontzettend veel plezier aan beleefde – ondanks dat het in mijn vriendenkring not done was om zulke vrouwenboeken te lezen.

Maeve Binchy
Een nieuwe minibieb

Toen er kortgeleden in mijn wijk een minibieb werd geopend en ik op de foto op Facebook precies zo’n exemplaar zag van ‘Een zaterdag in september’, zoals ik die destijds had, kon ik mijn geluk niet op. Op een draf ging ik er heen, liet Nieuwe Buren van Saskia Noort achter en nam snel ‘mijn’ Maeve Binchy mee. Ik hield er rekening mee dat de herinnering mooier was dan de werkelijkheid, maar ook bij herlezen werd ik er net als vroeger meteen blij van.

Nog meer geluk had ik toen er een paar weken later weer een titel in de minibieb zat! En – het is niet te geloven – een paar weken later weer een titel! Wie zou ze nou kwijt willen, denk ik onwillekeurig. Misschien iemand die aan het minimaliseren is? Nu maar hopen dat diegene geen spijt krijgt….

Maeve Binchy

Heb jij wel eens afstand gedaan van boeken waar je nu spijt van hebt? Of ben je boeken uit je jeugd kwijtgeraakt?

Opgegroeid met de boeken van W.G. van de Hulst en heeft daar nog steeds een zwak voor. Keek vroeger graag naar Murder, She Wrote en wenste heimelijk dat zij Jessica Fletcher was. Kwam er ooit aardig dicht in de buurt, toen ze logeerde in het huis uit de serie, wat haar vervolgens inspireerde om zelf een moord mysterie te schrijven. Werkt er aan om dat manuscript als boek uitgegeven te krijgen. Leest, schrijft, mediteert en kijkt naar de stand van de maan om zichzelf beter te begrijpen en te duiden en hopelijk wat wijsheid over te brengen naar anderen.

2 Comments

  • Griemmank

    22 mei 2020 at 10:08

    Maeve Binchy haalde ik wel uit de bibliotheek. Haar boeken zijn inderdaad geweldig als je je een beetje mwah voelt. Positief en alles komt uiteindelijk zeer goed. Dat werk. Ik moet bij jouw verhaal denken aan de boeken van Heinz Konsalik. De man schreef er geloof ik wel driehonderd. 🙂 Ik had er zelf een aantal en die heb ik jaren geleden gedoneerd aan een zorginstelling voor ouderen. Die boeken zijn echt niet meer te doen, maar ze waren er daar heel blij mee. Nee, ik geloof niet dat ik spijt heb van boeken die ik weggedaan heb. Maar dat komt ook omdat je tegenwoordig op MP en in de gewone bieb en zelfs in de little free libraries ze kunt verkrijgen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren