Pagina’s

Het Schedelrijk

Het Schedelrijk – Tjerk Noordraven

“Dragos is zooooooo tot over zijn schattige vampieroortjes verliefd op Nera!

*Hoge gil* “Er hangen ratjes bij de ingang aan het plafond met hun pootjes gekruisd. Wat schattig!!”

Na een lange periode van stil lezen: “Ik wist het! Ik wist het!” Wat ze dan opeens wist weet ik nog steeds niet, want ze had het te druk met verder lezen om het uit te leggen.

“Het nieuwe deel verschijnt pas in 2021!!” (boos wordt het boek aan de kant gegooid)
Ik: “Heb je hem nu al uit dan?”
Kind: “Ja! Ik moest bijna huilen. Bijna hè, niet helemaal.”

Dit was de emotionele rollercoaster waarin mijn dochter verkeerde tijdens het lezen van Het Schedelrijk, het nieuwste deel in de engste serie ooit van Tjerk Noordraven.

Het Schedelrijk
Thuisonderwijs

Jullie snappen het al, dochter is dolenthousiast over deze boeken. En in het kader van thuisonderwijs en de taken thuis een beetje eerlijk verdelen, vond ik dat ze dan prima zelf een boekverslag kon schrijven over Het Schedelrijk voor Uitgeverij Moon, die zo lief was om haar het boek als verrassing toe te sturen. Komt ie:

Het Schedelrijk

“Graaf Dracula is naar Parijs gevlucht en houdt zich schuil in de catacomben. Hij traint een leger van vampiers! Nera en haar vrienden sporen hem op en lopen de gangen in des doods. Het verhaal was mooi, spannend en leuk, maar je moet wel eerst de andere drie delen lezen anders snap je niet zo goed waar het over gaat. Ik vond het spannendste stukje dat Nera een gevecht op leven en dood moest doen.”

Duidelijk

Een kort, maar krachtig boekverslag 😉 Tja, wat moet ik er ook nog aan toe voegen? Voor kinderen die wel houden van een beetje horror en spanning is dit écht een hele leuke serie. Begin bij Het nieuwe spookhuis, dan door naar De Transsylvanië express en De horrorhoeve. Dan ben je helemaal klaar voor Het schedelrijk. Ook het bijbehorende naslagwerk, dat voorkomt in de boeken is hier een succes. Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan wordt hier met grote regelmatig doorgebladerd en de illustraties nagetekend. Goed gedaan Tjerk Noordraven! En nu op naar 2021.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren