Pagina’s

  • Home
  • Kekke Kast
  • Leestips, favorieten en tweedehands boeken. Mijn kast staat er vol mee!
tweedehands boeken

Leestips, favorieten en tweedehands boeken. Mijn kast staat er vol mee!

Na al dat gegluur in andermans boekenkasten kan ik zelf natuurlijk niet achterblijven. Mirjam haar idee om de Kekke Kast weer op te pakken heeft al weer flink wat leestips en mooie verhalen opgeleverd. Ter voorbereiding keek ik eens terug naar wat ik eerder over mijn kast schreef en ik kan alleen maar tot de conclusie komen dat de inhoud ervan volledig veranderd is in die paar jaar tijd. Om over de look nog maar niet te beginnen. Toch heerlijk dat na 4 jaar het geklus in huis toch ook bijna klaar is. Al blijft er natuurlijk altijd wat te wensen over, maar dat is iets voor een VT Wonen reportage 😉

Heb je je boeken op een bepaalde manier georganiseerd?

Een beetje op thema; non fictie bij de non fictie, detectives bij de detectives en dan natuurlijk alles van één schrijver bij elkaar op volgorde van verschijnen. Dat klinkt best professioneel, maar dan heb ik het over de kast die boven staat, waarin niet zo veel wordt gegraaid. Beneden staat namelijk een kast waarin alleen maar ongelezen boeken staan en daarin is het een gecontroleerde chaos. Er komt wat bij, er gaat wat uit, ik bedenk op een middag dat ik ze in de volgorde waarin ik ze wil lezen ga zetten. Ik houd er van, met boeken schuiven.

Wat staat er al jaren ongelezen in je kast?

Oei, best veel nu ik zo een blik werp. Om maar een voorbeeld te noemen, op de boekenmarkt in Roden kocht ik een paar jaar geleden een hele stapel boeken van Jeanette Winterson. Omdat ik haar The gap in time en Oranges are not the only fruit zo mooi vond. Inmiddels las ik afgelopen kerst de bundel Kerstverhalen uit, kon ik toch weer eentje van de lijst schrappen.

Wat herlees je elke keer weer?

Makkelijk: alle Harry Potters en de boeken over Fitz en de Fool van Robin Hobb. Dit jaar ben ik ook voor de zoveelste keer begonnen in A song of ice and fire.

Waar koop je het liefste je boeken?

In de kringloopwinkel! Ik hartje tweedehands boeken. Soms loop ik met een enorme stapel naar buiten, de andere keer staat er niks anders dan 100 exemplaren van Eat, pray, love en beduimelde streekromans. Dat maakt het juist zo leuk om regelmatig binnen te wippen. De lokale boekenwinkel heeft sinds een paar jaar ook een tweedehands boeken sectie, daar koop je de boeken die er bijna nog als nieuw uit zien. Ook leuk! Dan is er natuurlijk nog Awesomebooks. Regelmatig gooi ik mijn digitale winkelmand vol, om dan als ik de totaalprijs zie heel snel de webpagina dicht te smijten. Ik heb me voorgenomen om dit jaar niks te kopen totdat ik alles wat er nog ongelezen staat uit heb. Geen challenge, geen druk, geen geblog erover. Het gaat eigenlijk behoorlijk goed.

Gewetensvraag. 😉 Heb je ook een e-reader?

Natuurlijk! Ik reis graag zo licht mogelijk, er moet al zo veel mee naar school gesleept worden. De e-reader is mijn beste vriend on the road.

kekke kast
Welk boek ligt er nu op je nachtkastje?

Meerdere. Al zwerven de boeken waar ik in lees gewoon met mij mee door het huis. Ik ben nu bezig in Edelvrouwen in de twaalfde eeuw, historische non fictie, en A clash of kings.

Welk boek uit je kast zou iedereen moeten lezen en waarom?

De wezens van Matt Haig, A gentleman in Moscow (die graaf weet je wel), The handmaid’s tale, alles van Robin Hobb. Vorig jaar was ik diep onder de indruk van Wat we niet vertelden. Dan is er de allermooiste horror serie die ik ken; De oversteek trilogie van Justin Cronin, voor iedereen die blij werd van The Stand van Stephen King. Ken je The Stand nog niet? Die ook lezen dan. De dagboeken van Cassandra Mortmain, The tenant of Wildfell Hall. Ik kan nog wel even door gaan hoor!

Kan jij ook uren doorgaan over de boeken die in je kast staan? Mail naar contact@ogma.nu en we komen zsm bij je terug.

Tineke Luimstra. Leest over verwoeste werelden, moord en doodslag, lang geleden, vreemde wezens, knusse Britse dorpjes en stoere vrouwen. Droomt over reizen langs de mooiste bibliotheken ter wereld en haar eigen piepkleine, tweedehands boekwinkel. Heeft meer boeken dan geld, dus is eigenlijk rijker dan een miljonair. Life is pretty much perfect!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:
Helaas moet Ogma ook de cookie-jar open trekken. Wij gebruiken cookies om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en u te voorzien van de beste informatie. Klik op 'Instellingen wijzigen' om uw cookievoorkeuren aan te passen en voor meer informatie over het gebruik van cookies op deze website.
Annuleren